Thyssenkrupp Nucera Secures EU Funding for Green Hydrogen Initiative

Německá společnost Thyssenkrupp Nucera AG & Co KGaA nedávno oznámila, že získala značnou finanční podporu od Evropské unie ve výši 36 milionů eur (přibližně 38,7 milionu dolarů). Tento fond je určen na vývoj významného zařízení na výrobu zeleného vodíku s kapacitou 300 megawattů.

Zařízení využije pokročilou technologii vysokoteplotní elektrolýzy, konkrétně využívající solidní oxidové elektrolyzérské články (SOEC). Tento inovativní přístup slibuje impozantní účinnost a nákladovou efektivitu, což podtrhuje záv commitment společnosti k udržitelným energetickým řešením. Generální ředitel společnosti Thyssenkrupp Nucera, Werner Ponikwar, zdůraznil potenciál této technologie transformovat výrobu vodíku.

Financování z EU Inovačního fondu je klíčové pro urychlení průmyslové implementace této novinky v metodě elektrolýzy. Před dokončením většího zařízení plánuje Thyssenkrupp Nucera zřídit pilotní provoz o výkonu 8 megawattů, který by měl být uveden do provozu v první polovině roku 2025.

Ve spolupráci s Fraunhoferovým institutem pro keramické technologie a systémy IKTS byla tato technologie vysokoteplotní elektrolýzy vyvíjena od března 2024. Díky tomuto strategickému partnerství je Thyssenkrupp Nucera připravena učinit významné pokroky ve výrobě zeleného vodíku a přispět k širším cílům iniciativ zaměřených na obnovitelné zdroje energie v celé Evropě.

Inovativní pohledy na výrobu zeleného vodíku

Nedávné oznámení společnosti Thyssenkrupp Nucera AG & Co KGaA o zajištění značného financování ve výši 36 milionů eur od Evropské unie na zařízení na výrobu zeleného vodíku je významným pokrokem v oblasti udržitelné energie. Jak se svět přesouvá k řešením obnovitelné energie, zde je několik tipů, životních hacků a zajímavých faktů souvisejících s výrobou vodíku a jejím vlivem na naše životní prostředí.

Co je to zelený vodík?

1. **Co je zelený vodík?**
Zelený vodík je produkován pomocí obnovitelných zdrojů energie, jako jsou větrná nebo solární energie, k provádění elektrolýzy vody. Tento proces odděluje vodu na vodík a kyslík, aniž by vyprodukoval skleníkové plyny, což z něj činí čistou energetickou alternativu.

2. **Životní hacky pro udržitelné energetické praktiky:**
– **Přijměte úsporu energie doma:** Používejte energeticky úsporné spotřebiče a solární panely, abyste snížili svou spotřebu elektřiny.
– **Zůstaňte informováni:** Sledujte inovace v technologiích obnovitelné energie. Porozumění pokroku vám může pomoci při informovaném rozhodování o vaší spotřebě energie.

3. **Role elektrolýzy:**
Elektrolýza je klíčová pro výrobu vodíku. Použitím elektřiny k rozdělení vody na vodík a kyslík může tento proces efektivně využívat nadbytečnou energii z obnovitelných zdrojů. Pokud jde o vysokoteplotní elektrolýzu, použití solidních oxidových elektrolyzérských článků (SOEC) výrazně zvyšuje účinnost.

Proč investovat do zeleného vodíku?

4. **Potenciál pro stabilizaci průmyslu:**
Jak se průmysl přechází na udržitelné praktiky, investice do zeleného vodíku se mohou stát základem energetické stability, snížením závislosti na fosilních palivech a zvýšením energetické bezpečnosti.

5. **Zajímavý fakt:**
Věděli jste, že při spalování vodíku vzniká pouze voda jako vedlejší produkt? To z něj činí nesmírně atraktivní pro různé aplikace, včetně palivových článků, dopravy a dokonce jako energetického zdroje pro vytápění.

Regionální a globální dopady

6. **Spolupráce:**
Partnerství mezi Thyssenkrupp Nucera a Fraunhoferovým institutem ukazuje sílu spolupráce při pokroku zelených technologií. Partnerství mohou vést k větším inovacím a rychlejší implementaci udržitelných řešení.

7. **Ekonomické výhody:**
Zřízení výroby vodíku může vytvářet pracovní místa a stimulovat místní ekonomiky, což ukazuje, že zelené iniciativy mohou mít jak ekologické, tak ekonomické výhody.

Buďte zapojeni do trendů obnovitelné energie

8. **Nepřestávejte se učit:**
Mnoho organizací a platforem poskytuje cenné poznatky o trendech v oblasti obnovitelné energie. Zapojení se do těchto zdrojů může zlepšit vaše porozumění a umožnit vám účastnit se diskuzí o udržitelnosti.

9. **Zapojujte se:**
Účastněte se místních iniciativ na podporu obnovitelné energie, například komunitních solárních programů nebo úklidových akcí, které podporují úsilí o ochranu životního prostředí.

Pro více informací o obnovitelné energii a nejnovějších vývojích v oblasti udržitelných iniciativ navštivte ThyssenKrupp Nucera.

Integrací těchto tipů a pohledů do vašeho každodenního života můžete přispět k udržitelnější budoucnosti a zároveň se držet informovaní o novinkách v oblasti zeleného vodíku a obnovitelné energie.

Web Story

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *