Thyssenkrupp Nucera Secures EU Funding for Green Hydrogen Initiative

Saksa põhine Thyssenkrupp Nucera AG & Co KgaA on hiljuti teatanud, et on saanud Euroopa Liidult olulist rahastust summas 36 miljonit eurot (ligikaudu 38,7 miljonit dollarit). See rahastus on määratud märkimisväärse rohelise vesiniku tootmisrajatise arendamiseks, mille võimsus on 300 megavatti.

Tehas kasutab kaasaegset kõrge temperatuuri elektrolüüsitehnoloogiat, milleks on tahke oksüdeeritud elektrolüüsirakud (SOEC). See uuenduslik lähenemine lubab muljetavaldavat efektiivsust ja kulutõhusust, kinnitades ettevõtte pühendumust jätkusuutlike energialahenduste pakkumisele. Thyssenkrupp Nucera tegevjuht Werner Ponikwar rõhutas selle tehnoloogia potentsiaali vesiniku tootmise muutmiseks.

EL Innovatsioonifondist saadud rahastus on oluline selle uuendusliku elektrolüüsimeetodi tööstusliku rakendamise kiirendamiseks. Enne suurema rajatise valmimist plaanib Thyssenkrupp Nucera rajada 8-megavattise katsetehase, mis peaks olema töökorras 2025. aasta esimeses pooles.

Koostöös Fraunhoferi Keraamika Tehnoloogiate ja Süsteemide Instituudiga IKTS on see kõrge temperatuuri elektrolüüsitehnoloogia arendamisel alates 2024. aasta märtsist. Tänu sellele strateegilisele koostööle on Thyssenkrupp Nucera valmis astuma suuri edusamme rohelise vesiniku tootmises ja panustama laiematesse taastuvenergia algatuste eesmärkidesse kogu Euroopas.

Uuenduslikud ülevaated rohelise vesiniku tootmisest

Thyssenkrupp Nucera AG & Co KGaA hiljutine teade nende 36 miljoni euro suurusest rahastamisest Euroopa Liidult rohelise vesiniku tootmisrajatiste jaoks on märkimisväärne edasiminek jätkusuutlikus energias. Kui maailm liigub taastuvenergialahenduste poole, siis siin on mõned näpunäited, eluviisid ja huvitavad faktid, mis on seotud vesiniku tootmise ja selle mõjuga meie keskkonnale.

Roheline vesinik – mõistmine

1. **Mis on roheline vesinik?**
Roheline vesinik toodetakse, kasutades taastuvenergia allikaid, nagu tuule- või päikeseenergia, et teostada vees elektrolüüsi. See protsess eraldab vee vesinikuks ja hapnikuks, ilma kasvuhoonegaase eraldamata, muutes selle puhtaks energiahüübiks.

2. **Jätkusuutlikud energiakäitumise eluviisid:**
– **Rakenda energia säästmist kodus:** Kasuta energiatõhusaid seadmeid ja päikesepaneele, et vähendada oma elektritarbimist.
– **Ole kursis:** Jälgi uuendusi taastuvenergia tehnoloogiates. Edusammudest teadlik olemine aitab teha teadlikke otsuseid oma energiatarbimise kohta.

3. **Elektrolüüsi roll:**
Elektrolüüs on vesiniku tootmise eest vastutav. Kasutades elektrit, et jagada vett vesinikuks ja hapnikuks, suudab protsess efektiivselt ära kasutada ülemäärast energiat taastuvallikatest. Kui rääkida kõrge temperatuuri elektrolüüsist, siis tahke oksüdeeritud elektrolüüsirakkude (SOEC) kasutamine suurendab efektiivsust oluliselt.

Miks investeerida rohelisse vesinikku?

4. **Potentsiaal tööstuse stabiliseerimisel:**
Kui tööstused liiguvad jätkusuutlikele praktikatele, võib investeering rohelistesse vesinikesse saada energiatootmise stabiilsuse aluseks, vähendades sõltuvust fossiilkütustest ja suurendades energiajulgeolekut.

5. **Huvitav fakt:**
Kas teadsite, et vesinik, kui see põleb, toodab ainult vett kõrvalproduktina? See muudab selle uskumatult atraktiivseks erinevates rakendustes, sealhulgas kütuseelementides, transpordis ja isegi kütteallikana.

Regionaalsed ja globaalsetest mõjud

6. **Koostöö jõupingutused:**
Thyssenkrupp Nucera ja Fraunhoferi Instituudi koostöö näitab koostöö jõudu roheliste tehnoloogiate edendamisel. Partnerlused võivad viia suurte uuendusteni ja kiiremate jätkusuutlike lahenduste rakendusteni.

7. **Majanduslikud eelised:**
Vesiniku tootmisrajatiste rajamine võib luua töökohti ja stimuleerida kohalikke majandusi, näidates, et rohelised algatused võivad anda nii keskkonnaalaseid kui ka majanduslikke eeliseid.

Ole kursis taastuvenergia trendidega

8. **Jätka õppimist:**
Paljud organisatsioonid ja platvormid pakuvad väärtuslikku teavet taastuvenergia trendide kohta. Nende ressurssidega tegelemine võib suurendada teie arusaama ja võimaldada teil osaleda aruteludes, mis käsitlevad jätkusuutlikkust.

9. **Osale aktiivselt:**
Osale kohalikes algatustes, mis edendavad taastuvenergiat, näiteks kogukonna päikeseprogrammid või puhastustehnoloogiad, mis toetavad keskkonnaalaseid säästmisalgatusi.

Rohkem teavet taastuvenergia ja jätkusuutlike algatuste uusimate arengute kohta leiate aadressilt ThyssenKrupp Nucera.

Integreerides need näpunäited ja ülevaated oma igapäevaellu, saate panustada jätkusuutlikumasse tulevikku, olles samal ajal kursis uute uuendustega rohelise vesiniku ja taastuvenergia valdkonnas.

Web Story

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga