Thyssenkrupp Nucera Secures EU Funding for Green Hydrogen Initiative

Nemška družba Thyssenkrupp Nucera AG & Co KGaA je nedavno napovedala, da je pridobila pomembno finančno podporo Evropske unije v višini 36 milijonov evrov (približno 38,7 milijona dolarjev). Ta sredstva so namenjena razvoju pomembnega obrata za proizvodnjo zelene vodika s kapaciteto 300 megavatov.

Obrat bo izkoriščal napredno tehnologijo visoko temperaturne elektrolize, natančneje Solid Oxide Electrolyser Cells (SOEC). Ta inovativni pristop obeta impresivno učinkovitost in stroškovno učinkovitost, kar poudarja zavezanost podjetja trajnostnim energetskim rešitvam. Generalni direktor Thyssenkrupp Nucera, Werner Ponikwar, je izpostavil potencial te tehnologije za preobrazbo proizvodnje vodika.

Financiranje iz EU Inovacijske sheme je ključno za pospešitev industrijske uvedbe te nove metode elektrolize. Pred dokončanjem večjega obrata načrtuje Thyssenkrupp Nucera postavitev 8-megavatnega pilotnega obrata, ki naj bi začel obratovati v prvi polovici leta 2025.

V sodelovanju z Inštitutom Fraunhofer za keramične tehnologije in sisteme IKTS se ta tehnologija visoko temperaturne elektrolize razvija od marca 2024. S to strateško partnerstvo je Thyssenkrupp Nucera pripravljena na pomembne napredke v proizvodnji zelene vodika in prispevati k širšim ciljem pobud za obnovljive vire energije po vsej Evropi.

Inovativni vpogledi v proizvodnjo zelene vodika

Nedavna napoved podjetja Thyssenkrupp Nucera AG & Co KGaA o pomembnem financiranju v višini 36 milijonov evrov s strani Evropske unije za obrat za proizvodnjo zelene vodika je pomemben napredek v trajnostni energiji. Ko se svet premika proti rešitvam obnovljive energije, so tukaj nekateri nasveti, življenjski triki in zanimive dejstva, povezana s proizvodnjo vodika in njenim vplivom na naše okolje.

Razumevanje zelene vodika

1. **Kaj je zelena vodika?**
Zelena vodika se proizvaja z uporabo obnovljivih virov energije, kot sta veter ali sončna energija, za izvedbo elektrolize vode. Ta proces loči vodo na vodik in kisik, ne da bi pri tem proizvajal toplogredne pline, kar ga dela čisto energetsko alternativo.

2. **Življenjski triki za trajnostne energetske prakse:**
– **Sprejmi varčevanje z energijo doma:** Uporabljaj energetsko učinkovite naprave in sončne kolektorje, da zmanjšaš porabo električne energije.
– **Bodi na tekočem:** Spremljaj novosti na področju tehnologij obnovljivih virov energije. Razumevanje napredka ti lahko pomaga pri sprejemanju informiranih odločitev o tvoji porabi energije.

3. **Vloga elektrolize:**
Elektroliza je ključna za proizvodnjo vodika. Z uporabo električne energije za razdelitev vode na vodik in kisik lahko proces učinkovito izkoristi prekomerno energijo iz obnovljivih virov. Kar se tiče visoko temperaturne elektrolize, uporaba Solid Oxide Electrolyser Cells (SOEC) znatno povečuje učinkovitost.

Zakaj vlagati v zeleno vodika?

4. **Potencial za stabilizacijo industrije:**
Ko industrije prehajajo na trajnostne prakse, lahko vlaganje v zeleno vodika postane temelj energetske stabilnosti, zmanjša odvisnost od fosilnih goriv in poveča energetsko varnost.

5. **Zanimivo dejstvo:**
Si vedel, da vodik pri gorenju proizvaja zgolj vodo kot stranski produkt? To ga dela izjemno privlačnega za različne aplikacije, vključno z gorivnimi celicami, transportom in celo kot vir energije za ogrevanje.

Regionalni in globalni vplivi

6. **Sodelovalna prizadevanja:**
Partnerstvo med Thyssenkrupp Nucera in Inštitutom Fraunhofer ponazarja moč sodelovanja pri napredovanju zelenih tehnologij. Partnerstva lahko vodijo do večjih inovacij in hitrejše uvedbe trajnostnih rešitev.

7. **Ekonomske koristi:**
Ustanovitev obratov za proizvodnjo vodika lahko ustvari delovna mesta in spodbudi lokalna gospodarstva, kar dokazuje, da lahko zelene pobude prinesejo tako okoljske kot ekonomske prednosti.

Ostani v stiku z trendi obnovljivih virov energije

8. **Nadaljuj z učenjem:**
Mnoga združenja in platforme nudijo dragocene vpoglede v trende obnovljivih virov energije. Sodelovanje z njimi lahko poveča tvoje razumevanje in ti omogoči udeležbo v razpravah o trajnosti.

9. **Vključi se:**
Sodeluj v lokalnih iniciativah, ki spodbujajo obnovljive vire energije, kot so programi skupnostne sončne energije ali akcije čiščenja, ki podpirajo prizadevanja za okoljsko trajnost.

Za več informacij o obnovljivih virih energije in najnovejših razvoji v trajnostnih pobudah obišči ThyssenKrupp Nucera.

Z integracijo teh nasvetov in vpogledov v svoje vsakdanje življenje lahko prispevaš k bolj trajnostni prihodnosti in hkrati ostaneš obveščen o novih inovacijah na področju zelene vodika in obnovljivih virov energije.

Web Story

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja