Tragedy Strikes at Deer Park Refinery Amid Toxic Gas Release

V devastující události na průmyslovém zařízení v Deer Parku přišli o život dva lidé a více než 30 dalších osob bylo zraněno v důsledku úniku nebezpečné látky. Přibližně ve 16:40 došlo v rafinérii Pemex Deer Park k nekontrolované emisí hydrogen sulfidu, které je vysoce toxický plyn známý svou nepříjemnou vůní. Záchranné služby rychle zasáhly, přičemž na místo vyjelo množství sanitních vozidel a záchranných vozidel.

Úřad hasičského maršála okresu Harris spolu s týmy pro kontrolu znečištění okamžitě zahájil hodnocení kvality vzduchu a řízení odezvy. Úřady vyzvaly obyvatele v okolí, aby zůstali uvnitř a zdůraznily důležitost utěsnění oken a dveří, aby se předešlo expozici. Zástupce Pemex Deer Park informoval veřejnost o možném spalování souvisejícím s přijatými bezpečnostními opatřeními.

V rámci nouzové reakce byl alespoň jeden zraněný vzdušně transportován na urgentní medicínu, což podtrhuje závažnost situace. Vzhledem k probíhajícím vyšetřováním Pemex přerušil činnost v některých jednotkách, aby minimalizoval další rizika.

Starosta Deer Parku Jerry Mouton později oznámil, že dříve vydané nařízení o úkrytu bylo zrušeno, poté co hodnocení kvality vzduchu naznačilo bezpečné prostředí pro obyvatele. Tato událost představuje druhou takovou pohotovost v posledních týdnech pro Deer Park, po předchozím požáru na plynovodu, který vyžadoval evakuace v komunitě.

Bezpečnostní tipy a životní hacky pro chemické nouze

Vzhledem k nedávným událostem v zařízení Pemex v Deer Parku, kde únik nebezpečné látky tragicky způsobil ztrátu života a řadu zranění, je nezbytné znovu zvážit bezpečnostní opatření, která mohou být rozhodující během chemických nouzí. Zde je několik tipů, životních hacků a zajímavých faktů, které by měl každý znát týkajících se chemické bezpečnosti.

1. Pochopte rizika: Seznamte se s potenciálními hrozbami ve vaší oblasti, zvláště pokud žijete v blízkosti průmyslových objektů. Znalost typů chemikálií, které by mohly být zapojeny do nouzových situací, vám může pomoci reagovat správně.

2. Vytvořte nouzový arzenál: Mít dobře vybavený nouzový arzenál doma může velmi pomoci. Zahrňte základní položky jako voda, trvanlivé potraviny, baterku, baterie, první pomoc a rádio poháněné bateriemi. Tento arzenál by měl být snadno dostupný a pravidelně aktualizovaný.Ready.gov má skvělé zdroje pro přípravu na nouzové situace.

3. Sledujte informace: V případě nouze věnujte pozornost místním zpravodajským kanálům a sociálním médiím pro aktuální informace. Mnoho obcí má nouzové notifikační systémy, které odesílají upozornění prostřednictvím SMS nebo e-mailu. Přihlaste se k těmto službám ve vaší oblasti.

4. Vypracujte komunikační plán: Ujistěte se, že vaše rodina má strategii pro komunikaci v případě nouze. Vyberte si určené setkávací místo a kontakt osobu mimo město, aby každý věděl, na koho se obrátit, pokud se ztratí.

5. Naučte se evakuační trasy: Zjistěte nejrychlejší cestu ven z vašeho domu, pracoviště a komunity. Mapy by měly být uchovávány ve vašem nouzovém arzenálu a je moudré nacvičovat evakuaci vašeho domova během rodinných drillů.

6. Techniky izolace: V případě úniku chemikálie rychle utěsněte okna a dveře, abyste zabránili vstupu toxického vzduchu do vašeho domova. Použijte deky nebo ručníky k utěsnění mezer a vypněte topení a klimatizaci, abyste se vyhnuli přívodu venkovního vzduchu dovnitř.

7. Používejte ochranné pomůcky, když je to nutné: Pokud musíte jít ven během nouze, noste ochranné oblečení, jako jsou dlouhé rukávy, rukavice a masku, pokud to doporučí záchranné služby. Mějte základní ochranné pomůcky vždy po ruce doma pro případ úniku.

8. Vědět, na koho se obrátit: Mějte po ruce nouzová čísla, včetně místních hasičských a policejních stanic, center pro kontrolu jedů a nouzového týmu vašeho pracoviště.

Zajímavý fakt: Hydrogen sulfidu, toxický plyn uvolněný během incidentu v Deer Parku, má charakteristický zápach shnujících vajec a může být extrémně nebezpečný, i v nízkých koncentracích. Vědomí si tohoto varovného signálu může být rozhodující pro rychlou reakci.

9. Řiďte se oficiálními pokyny: Vždy se řiďte instrukcemi od místních úřadů a záchranných služeb. Jsou vyškoleni k řízení nebezpečných situací a mohou poskytnout pokyny, které jsou nezbytné pro vaši bezpečnost.

Implementace těchto bezpečnostních tipů a životních hacků může pomoci jednotlivcům a komunitám lépe se připravit na a reagovat na nebezpečné incidenty, čímž se sníží riziko pro životy. Pamatujte, že být připravenými je nejlepší obranou proti nečekaným nouzovým situacím.

Pro více informací o nouzové připravenosti a bezpečnostních tipech navštivte Červený kříž.

Web Story

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *