Mississippi’s Vision for Sustainable Steel Production

Iniciatīva, ko uzsāka Hy Stor Misisipijā, ir vērsta uz tērauda industrijas revolucionizēšanu, izmantojot zaļā ūdeņraža tehnoloģiju. Projekta pirmais posms, kas tika aizsākts 2021. gada oktobrī, plāno ik gadu līdz 2025. gadam ražot iespaidīgus 110 000 metrik tonnu zaļā ūdeņraža, kā arī sagatavoties šīs tīrās enerģijas avota uzglabāšanai vairāk nekā 70 000 metrik tonnu apmērā zem zemes. Pagājušajā gadā Hy Stor meklēja finansējumu U.S. Enerģijas departamenta (DOE) ūdeņraža centru programmā, taču neizdevās iegūt vēlamo vienu miljardu dolāru.

Šo kavējumu sekas ir kritiskas Hy Stor partnerim SSAB, kurš paļaujas uz stabilu ūdeņraža piegādi savam ambiciozajam zaļā tērauda projektam Perijā. Agrāk šogad Zviedrijā bāzētā kompānija saņēma ievērojamu apņemšanos līdz 500 miljoniem dolāru no DOE, lai turpinātu attīstīt tīrās tērauda ražošanas stratēģijas.

Pašreiz tikai viena komerciāla darbība — Zviedrijas Hybrit izmēģinājuma iekārta — sekmīgi izmanto atjaunojamo ūdeņražu dzelzs ražošanā. SSAB priekšlikums ietver šīs inovatīvās tehnoloģijas pielāgošanu jaunai tiešai samazinātai dzelzs (DRI) iekārtai Misisipijā, kas potenciāli varētu sasniegt tipiskās jaudas 2 miljonu metrik tonnu dzelzs gadā.

Lai gan zaļā tērauda kustība pārstāv izšķirošu pārmaiņu posmu industrijā, izaicinājumi ir klāt, ko pierāda līdzīgi projekti, kas piedzīvo kavējumus Eiropā un ASV. Par laimi, šo iniciatīvu solījums slēpjas to potenciālā spēkā radīt ilgtspējīgas prakses, kas būtiski samazina oglekļa nospiedumu ražošanas sektorā.

Zaļais ūdeņradis un ilgtspējīgs tērauds: padomi, dzīves triki un interesanti fakti

Pāreja uz ilgtspējīgām praksēm tādās nozarēs kā tērauda ražošana pieņem apgriezienus, pateicoties inovatīvajiem projektiem, piemēram, Hy Stor iniciatīvai Misisipijā. Šeit mēs izpētām padomus, dzīves trikus un aizraujošus faktus saistībā ar zaļā ūdeņraža tehnoloģiju un tās ietekmi uz tērauda industriju, kā arī veidus, kā jūs varat veicināt ilgtspējīgāku pasauli.

1. Saprast zaļo ūdeņradi
Zaļais ūdeņradis tiek ražots, izmantojot atjaunojamos enerģijas avotus, piemēram, vēja un saules enerģiju, lai šķeltu ūdeni ūdeņradī un skābeklī. Šī metode nerada oglekļa emisijas, padarot to par tīru alternatīvu tradicionālajai ūdeņraža ražošanai, kas bieži balstās uz fosilajiem kurināmajiem. Saprotot šo procesu, jūs varat novērtēt tādu iniciatīvu nozīmi kā Hy Stor un SSAB.

2. Zaļā tērauda ietekme
Tērauda ražošana ir viens no lielākajiem industriālajiem oglekļa emisiju avotiem pasaulē. Pārejot uz zaļo ūdeņradi, tādas kompānijas kā SSAB plāno revolucionizēt tērauda nozari, strauji samazinot šīs emisijas. Šī pāreja ne tikai palīdz cīnīties ar klimata izmaiņām, bet arī iestāda precedentu citām nozarēm sekot šim piemēram.

3. Atbalstīt ilgtspējīgas nozares
Kā patērētāji, jūs varat atbalstīt uzņēmumus, kuri prioritāri attiecina ilgtspējību. Meklējiet produktus, kas ir sertificēti kā ilgtspējīgi ražoti, vai tos, kas izmanto atkārtoti pārstrādātas izejvielas, tādējādi veicinot pieprasījumu pēc zaļākām ražošanas metodēm.

4. Izglītojieties par ūdeņraža lomu
Ūdeņraža nākotne enerģijas uzglabāšanā un transportēšanā ir solīga. Izglītojieties par to, kā ūdeņradis var spēlēt lomu dažādās enerģijas sistēmās, tostarp kurināmo šūnās transportlīdzekļos un rezerves enerģijas avotos. Esot informētam, jūs varat iestāties par ūdeņraža tehnoloģijām jūsu kopienā.

5. Izpētiet atjaunojamo enerģiju mājās
Apsveriet iespēju ieguldīt atjaunojamās enerģijas risinājumos savā mājā, piemēram, saules enerģijā. Tas ne tikai samazina jūsu oglekļa nospiedumu, bet ilgtermiņā var arī ietaupīt naudu. Lai uzzinātu vairāk par atjaunojamās enerģijas iespējām, apmeklējiet energy.gov.

6. Kompensējiet savas oglekļa emisijas
Lai arī nozaru izmaiņas ir ļoti svarīgas, individuālie soļi ir būtiski. Piedalieties oglekļa kompensācijas programmās, kurās jūs varat ieguldīt projektos, kas samazina vai sekvestrē siltumnīcefekta gāzu emisijas, tādējādi palīdzot līdzsvarot jūsu pašu vides ietekmi.

7. Sekojiet līdzi ūdeņraža inovācijām
Sekojiet jaunumiem un atjauninājumiem par ūdeņraža tehnoloģijām un to pielietojumu dažādās nozarēs. Šī informācija var dot jums iespēju pieņemt pamatotus lēmumus par jūsu patēriņu un dzīvesveida izvēlēm. Pārbaudiet resusus no organizācijām, piemēram, hydrogenfuelnews.com.

8. Iesaistieties sabiedrības iniciatīvās
Pievienojieties vietējām aktivitātēm, kas vērstas uz ilgtspējības veicināšanu un atkarības samazināšanu no fosilajiem kurināmajiem. Neatkarīgi no tā, vai tie ir kopienas dārzu projekti vai izglītojošas darbnīcas par atjaunojamo enerģiju, sabiedrības iesaiste uzlabo kopīgās pūles, lai radītu zaļāku nākotni.

Interesants fakts: SSAB jaunās tieši samazinātās dzelzs iekārtas Misisipijā plānotā jauda varētu atbilst tipiskajai 2 miljonu metrik tonnu dzelzs gadā ražošanai, potenciāli revolucionizējot tērauda ražošanas veidus ASV.

Noslēgumā, pāreja uz zaļo ūdeņradi un ilgtspējīgu tēraudu nav tikai nozares tendence — tā ir nepieciešama kustība, lai mazinātu klimata pārmaiņas. Paliekot informētiem un aktīvi piedaloties šajā pārmaiņu procesā, jūs varat palīdzēt veicināt ilgtspējīgu nākotni visiem.

Lai uzzinātu vairāk par zaļajām tehnoloģijām un ilgtspējību, apmeklējiet greenbiz.com.

Web Story

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *