Mississippi’s Vision for Sustainable Steel Production

Iniciatyva, kurią pradėjo Hy Stor Misisipyje, siekia iš esmės pertvarkyti plieno pramonę naudojant žaliąjį vandenilį. 2021 m. spalio mėn. pradėtame projekte pirmojo etapo tikslas yra pagaminti įspūdingus 110,000 tonų žaliojo vandenilio kasmet iki 2025 m., taip pat pasiruošti saugoti daugiau nei 70,000 tonų šio švaraus energijos šaltinio po žeme. Svarbiu žingsniu pernai Hy Stor kreipėsi į JAV Energetikos departamento (DOE) vandenilio centrų programą dėl finansavimo, tačiau nepavyko gauti norimų 1 milijardo dolerių.

Šie vėlavimai ypač svarbūs Hy Stor partneriui SSAB, kuris priklauso nuo stabilaus vandenilio tiekimo, siekiant ambicingo žaliojo plieno projekto Perio apskrityje. Šiais metais Švedijoje įsikūrusi kompanija gavo reikšmingą įsipareigojimą iki 500 milijonų dolerių iš DOE tolesniam švaraus plieno gamybos strategijų vystymui.

Šiuo metu tik viena komercinė operacija – Švedijos Hybrit bandomasis įrenginys – sėkmingai naudoja atsinaujinantį vandenilį geležies gamyboje. SSAB pasiūlymas apima šios novatoriškos technologijos pritaikymą naujam tiesiogiai redukuotų geležies (DRI) įrenginiui Misisipyje, potencialiai pasiekiančiam įprastas 2 milijonų tonų geležies per metus apimtis.

Nors žaliasis plienas žymi svarbų posūkį pramonėje, iššūkių netrūksta, kaip rodo panašūs projektai, susiduriantys su sutrikimais Europoje ir JAV. Laimei, šių iniciatyvų pažadas slypi jų potenciale sukurti tvarias praktikas, kurios iš esmės sumažina anglies pėdsaką gamybos sektoriuje.

Žaliasis vandenilis ir tvarus plienas: patarimai, gyvenimo triukai ir įdomūs faktai

Pereinant prie tvaraus gamybos praktikos tokiose pramonėse kaip plieno gamyba, šis procesas įgauna pagreitį, visų pirma dėl novatoriškų projektų, tokių kaip Hy Stor iniciatyva Misisipyje. Čia mes nagrinėjame patarimus, gyvenimo triukus ir įdomius faktus, susijusius su žaliuoju vandeniliu ir jo poveikiu plieno pramonėje, taip pat būdus, kaip galite prisidėti prie tvaresnio pasaulio kūrimo.

1. Suprasti žaliąjį vandenilį
Žaliasis vandenilis gaminamas naudojant atsinaujinančias energijos šaltinius, tokius kaip vėjo ir saulės energija, kad būtų galima skaidyti vandenį į vandenilį ir deguonį. Ši metodika nesukelia anglies emisijų, todėl ji yra švarus alternatyva tradiciniam vandenilio gamybai, dažnai remiantis iškastiniais kuro šaltiniais. Suprantant šį procesą, galite geriau įvertinti tokių iniciatyvų kaip Hy Stor ir SSAB svarbą.

2. Žaliojo plieno poveikis
Plieno gamyba yra viena iš didžiausių pramoninių anglies emisijų šaltinių pasaulyje. Pereidamos prie žaliojo vandenilio, tokios kompanijos kaip SSAB siekia revoliucionuoti plieno pramonę, žymiai sumažindamos šias emisijas. Šis pokytis ne tik padeda kovoti su klimato kaita, bet ir sukuria precedento neturinčių galimybių kitoms pramonėms.

3. Palaikykite tvarias pramonės šakas
Kaip vartotojai, galite palaikyti įmones, kurios prioritetą teikia tvarumui. Ieškokite produktų, pažymėtų kaip tvariai pagamintų, arba tų, kurie gaminami naudojant perdirbtus medžiagas, tai padės skatinti paklausą žalesnių gamybos metodų.

4. Išmokite apie vandenilio vaidmenį
Vandenilio ateitis energijos kaupimo ir transportavimo srityse atrodo perspektyvi. Išmokite, kaip vandenilis gali vaidinti vaidmenį įvairiose energetikos sistemose, įskaitant degalų elementus transporto priemonėse ir atsarginius energijos šaltinius. Būdamas informuotas, galite skatinti vandenilio technologijas savo bendruomenėje.

5. Ištyrinėkite atsinaujinančią energiją namuose
Apsvarstykite galimybę investuoti į atsinaujinančių energijos sprendimų sprendimus savo namuose, tokius kaip saulės energija. Tai ne tik sumažins jūsų anglies pėdsaką, bet ir gali sutaupyti pinigų ilguoju laikotarpiu. Norėdami sužinoti daugiau apie atsinaujinančios energijos galimybes, apsilankykite energy.gov.

6. Kompensuokite savo anglies emisijas
Nors pramonės pokyčiai yra gyvybiškai svarbūs, individualūs veiksmai taip pat yra svarbūs. Dalyvaukite anglies kompensavimo programose, kur galite investuoti į projektus, kurie mažina arba sequestruojant šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas, padedant subalansuoti savo aplinkos poveikį.

7. Sekite naujienas apie vandenilio inovacijas
Sekite naujienas ir atnaujinimus apie vandenilio technologijas ir jų taikymą įvairiose srityse. Šios žinios gali suteikti jums galios priimti pagrįstus sprendimus apie savo vartojimą ir gyvenimo būdo pasirinkimus. Susipažinkite su šaltiniais iš organizacijų, tokių kaip hydrogenfuelnews.com.

8. Dalyvaukite bendruomenės iniciatyvose
Prisijunkite prie vietinių pastangų, skirtų tvarumo skatinimui ir iškastinių kuro šaltinių sumažinimui. Nesvarbu, ar tai būtų bendruomenės sodų projektai, ar švietimo seminarai apie atsinaujinančią energiją, bendruomenės įsitraukimas stiprina bendras pastangas žalios ateities link.

Įdomus faktas: Siūloma SSAB naujo tiesiogiai redukuotų geležies įrenginio Misisipyje talpa galėtų atitikti įprastą 2 milijonų tonų geležies per metus gamybą, potencialiai revoliucionuojant, kaip plienas yra gaminamas JAV.

Apibendrinant, perėjimas prie žaliojo vandenilio ir tvaraus plieno yra ne tik pramonės tendencija – tai būtinas judėjimas siekiant sušvelninti klimato kaitą. Būdami informuoti ir aktyviai dalyvaudami šiame pokytyje, galite prisidėti prie tvaraus ateities kūrimo visiems.

Daugiau apie žaliąsias technologijas ir tvarumą galite sužinoti apsilankę greenbiz.com.

Web Story

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *