Flammable Incident at Renewable Fuels Facility

U jednom značajnom požaru nedavno se dogodila nezgoda u postrojenju za obnovljive gorive u okrugu Ascension, gdje je približno 75.000 kubičnih stopa visoko zapaljivih para buknulo tijekom održavanja. Prema nedavnim izvještajima, požar je izbio u kompleksu Chevronove Grupe obnovljive energije u Geismaru oko 8:30 sati 19. rujna, dok su radnici radili na održavanju membrane za pročišćavanje vodika.

Dvojica radnika zadobili su opekline i odmah su prebačeni u bolnicu Baton Rouge General na liječenje. Predstavnici bolnice potvrdili su da je jedna osoba otpuštena sljedeći dan, dok je druga hospitalizirana tjedan dana prije nego što se oporavila.

Dodatni uvidi naknadno su otkrili više informacija o emisijama koje su proizašle iz požara. Sagorijevanje nije uključivalo samo velike količine vodika, već je također oslobodilo 48.000 kubičnih stopa nesagorenog vodika i drugih zapaljivih plinova u atmosferu.

Ova nezgoda dovela je do primjene sigurnosnih protokola, uključujući naredbu o skloništu na mjestu, i rezultirala emisijom manjih zagađivača poput ugljikovog monoksida, dušičnih oksida i sitnih čestica. Značajno je dokumentirano da je požar doprinio s 590 funti hlapljivih organskih spojeva i 689 funti ioniziranog amonijaka u okoliš.

Vodik, kao najmanji i najlakši element, ima poznatu reputaciju zbog lakoće paljenja na niskim koncentracijama, što ovu nezgodu čini značajnom brigom za regulatore sigurnosti.

Sigurnosni Savjeti i Životne Prevare Nakon Nedavnih Požarnih Incidenata

Nedavna požarna nezgoda u kompleksu Chevronove Grupe obnovljive energije u okrugu Ascension služi kao podsjetnik na važnost sigurnosti u postrojenjima koja se bave visoko zapaljivim materijalima. Ovdje raspravljamo o nekim vrijednim savjetima, životnim prevarama i zanimljivim činjenicama koji mogu pomoći čitateljima da se u takvim okruženjima kreću sigurnije i učinkovitije.

1. Uvijek imajte Plan Sigurnosti
Učinkovit plan sigurnosti je ključan. Tvrtke trebaju provoditi redovne sigurnosne vježbe i imati jasne protokole za hitne slučajeve, uključujući požare, izlijevanja kemikalija i evakuacije. Zaposlenici bi trebali biti upoznati s rasporedom postrojenja, uključujući hitne izlaze i prvu pomoć.

2. Osobna Zaštitna Oprema je Bitna
Nošenje odgovarajuće osobne zaštitne opreme (OZO) može značajno smanjiti ozbiljnost ozljeda u slučaju nesreće. To uključuje odjeću otporne na toplinu, rukavice, kacige i naočale. Poslodavci bi trebali redovito pregledavati sigurnosnu opremu i osigurati da ispunjava industrijske standarde.

3. Redovno Održavanje Može Spriječiti Nesreće
Požar je izbio tijekom održavanja. Redovito zakazano održavanje i sigurnosne provjere svih uređaja i strojeva mogu spriječiti opasne uvjete. Postrojenja bi trebala provesti program preventivnog održavanja kako bi se riješili potencijalni problemi prije nego što eskaliraju.

4. Budite Svjesni Zapaljivosti
Razumijevanje materijala s kojima radite je ključno. Zaposlenici bi trebali biti educirani o svojstvima vodika i drugih zapaljivih plinova. Vodik, na primjer, je najmanji i najlakši element, što ga čini sklonim brzom paljenju. Uvijek slijedite najbolje prakse za sigurno rukovanje i skladištenje takvih materijala.

5. Pratite Kvalitetu Zraka
Proaktivno pratite kvalitetu zraka, posebno u okruženjima gdje su prisutni zapaljivi plinovi. Koristite sustave za praćenje zraka koji mogu otkriti prisutnost hlapljivih organskih spojeva i drugih opasnih tvari u stvarnom vremenu. To može pružiti rane upozorenja za sprječavanje požara i nesreća.

6. Uvedite Protokole o Skloništu na Mjestu
U slučaju požara ili opasne emisije, imanje protokola o skloništu na mjestu može zaštititi radnike. Zaposlenici bi trebali biti obučeni kako reagirati tijekom takvih incidenata, uključujući gdje se skloniti i kako sigurno komunicirati svoju situaciju osoblju za sigurnost.

Zanimljiva Činjenica: Zapaljivost Vodika
Jeste li znali da vodik može zaiskriti na koncentracijama od samo 4% u zraku? To ga čini jednim od najzapaljivijih elemenata. Znanje o takvim činjenicama može potaknuti budnost i pripremljenost u okruženjima koja koriste vodik i druge zapaljive plinove.

7. Potaknite Kulturu Sigurnosti
Promovirajte kulturu sigurnosti unutar vaše radne sredine. Potaknite zaposlenike da govore o nesigurnim uvjetima ili ponašanjima i prepoznajte one koji marljivo slijede sigurnosne protokole. Podržavajuće okruženje može dovesti do poboljšanja usklađenosti sa sigurnošću i smanjenja stope nesreća.

Povezani Resursi
Za više informacija o promicanju sigurnosti na vašem radnom mjestu i razumijevanju rizika povezanih sa zapaljivim materijalima, posjetite službenu stranicu OSHA za smjernice i resurse.

U sažetku, informiranost i pripremljenost mogu napraviti značajnu razliku u osiguranju sigurnosti unutar postrojenja koja se bave opasnim tvarima. Redovita obuka, održavanje i svijest mogu pomoći u smanjenju rizika i zaštiti radnika od incidenata sličnih nedavnom požaru u okrugu Ascension.

Web Story

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)