Tragic Incident at PEMEX Facility in Deer Park

U šokantnom preokretu događaja, curenje gasa hidrogensulfida u PEMEX postrojenju u Deer Parku, Teksas, dovelo je do gubitka dva života i povredilo nekoliko drugih. Incident se dogodio u četvrtak uveče, što je izazvalo brze odgovore lokalnih vlasti i hitnih službi.

Šerif okruga Harris Ed Gonzalez izvestio je na licu mesta da je curenje prvi put otkriveno tokom radova na održavanju koji su uključivali flanu. Lokalne bolnice su primile otprilike 35 radnika na evaluaciju ili lečenje nakon događaja. Na sreću, zajednica nije bila ugrožena, a atmosfersko praćenje je pokazalo da nema prisustva štetnih hemikalija.

Izjava iz PEMEX-a je priznala incident i pojasnila da su hitni protokoli odmah primenjeni nakon što je curenje identifikovano oko 16:40. Preduzete su mere uključujući obustavu radova u pogođenim oblastima i sprovođenje sigurnosnog ventilisanja kako bi se umanjio uticaj.

Dok se situacija razvijala, i Grad Deer Park i Vatrogasna služba Pasadena izdale su naredbe za sklonište kako bi osigurale bezbednost stanovnika, iako su ove obaveze ukinute nekoliko sati kasnije kada je kvalitet vazduha procenjen kao bezbedan.

Na osnovu prethodnih incidenata u postrojenju, potreba za budnim merama bezbednosti je dodatno naglašena. Sa istragama u toku kako bi se utvrdio uzrok, lideri zajednice i zvaničnici nastavljaju da izražavaju saučešće porodicama pogođenim ovim dirljivim događajem.

Bezbednost na prvom mestu: Saveti i trikovi za postupanje sa curenjem gasa

U svetlu nedavnog tragičnog incidenta sa curenjem gasa hidrogensulfida u PEMEX postrojenju u Deer Parku, Teksas, od suštinske je važnosti biti informisan o merama bezbednosti, korisnim trikovima i ključnim činjenicama koje mogu pomoći vama i vašoj zajednici da efikasno reagujete na slične hitne situacije. Evo nekoliko važnih saveta i zanimljivih informacija koje svako treba da zna.

1. Razumite simptome izloženosti gasu
U slučaju curenja gasa, važno je prepoznati simptome izloženosti štetnim gasovima. Za hidrogensulfid, uobičajeni simptomi uključuju glavobolju, vrtoglavicu, iritaciju očiju i grla, a u težim slučajevima, gubitak svesti. Uvek stavite bezbednost na prvo mesto i odmah potražite svež vazduh ako sumnjate na izloženost.

2. Napravite plan hitne pomoći
Priprema je ključna. Razvijte plan hitne pomoći sa svojom porodicom ili kolegama koji uključuje rute evakuacije, određene tačke susreta i protokole komunikacije. Ovaj plan bi trebalo redovno preispitivati i vežbati.

3. Koristite tehnologiju za obaveštavanje
Prijavite se za lokalne hitne obaveštenja putem mobilnih aplikacija ili SMS obaveštenja. Ova obaveštenja mogu pružiti ažuriranja u realnom vremenu o opasnim uslovima ili potrebnim naredbama za sklonište. Veb sajtovi kao što su Ready.gov nude resurse o pripremi za hitne situacije.

4. Upoznajte svoje komšije
U hitnim situacijama u zajednici, imati mrežu može biti od neprocenjive vrednosti. Upoznajte svoje komšije i uspostavite međusobni sistem podrške. Ovo može olakšati brzu komunikaciju i pomoć tokom incidenata.

5. Upoznajte se sa bezbednosnom opremom
Saznajte više o bezbednosnoj opremi u vašem radnom mestu ili zajednici. Značajno je znati gde se nalaze detektori gasa, aparati za gašenje požara i priručni setovi za prvu pomoć. Pravilna obuka u korišćenju ovih alata može napraviti značajnu razliku tokom hitnih situacija.

6. Praktikujte sigurne navike
Osigurajte da održavate sigurne navike u svom svakodnevnom životu, kao što su provere gasnih priključaka u vašem domu ili radnom prostoru, i uvek izbegavajte korišćenje električne opreme tokom curenja gasa.

7. Podstičite uključivanje zajednice
Angažujte se u svojoj lokalnoj zajednici kako biste promovisali vežbe bezbednosti i programe svesti. Lokalne organizacije često održavaju događaje kako bi edukovale građane o hitnim procedurama u vezi sa curenjem gasa i drugim opasnostima.

8. Ostanite informisani o lokalnim propisima
Budite ažurirani o lokalnim propisima o bezbednosti i smernicama koje izdaju vatrogasne službe ili agencije za upravljanje vanrednim situacijama vaše zajednice. Veb sajtovi kao što su FEMA pružaju smernice o tome kako se pripremiti za i reagovati na hitne situacije.

Zanimljiva činjenica: Da li ste znali da se hidrogensulfid često naziva „sewernim gasom“ zbog svog karakterističnog mirisa pokvarenih jaja? U niskim koncentracijama, ljudi ga mogu osetiti, ali na visokim nivoima, može izazvati trenutni gubitak svesti. Ovo naglašava važnost sistema za ranu detekciju na mestima gde gas može biti prisutan.

Zaključak: Svest o bezbednosti i pripremljenost su od suštinskog značaja za sprečavanje i reagovanje na nesreće poput nedavnog curenja gasa u Teksasu. Prateći ove savete i ostajući informisani, možete pomoći da zaštitite sebe i svoju zajednicu. Za dodatne resurse i informacije o pripremi za hitne situacije, posetite CDC.gov.

Web Story

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *