Tragic Incident at PEMEX Facility in Deer Park

Šokiruojančiu įvykiu, vandenilio sulfido dujų nuotėkis PEMEX gamykloje Deer Park, Teksase, lėmė dviejų gyvybių praradimą ir keletą sužeistųjų. Incidentas įvyko ketvirtadienio vakarą, sukeldamas greitą vietos valdžios ir pagalbos tarnybų reakciją.

Harris apygardos šerifas Edas Gonzalezas pranešė, kad nuotėkis pirmą kartą buvo aptiktas atliekant priežiūros darbus, susijusius su flangais. Vietos ligoninės priėmė maždaug 35 darbuotojus įvertinimui ar gydymui po įvykio. Laimei, bendruomenei nebuvo keliamas pavojus, o atmosferos stebėjimas parodė, kad kenksmingų chemikalų ilgalaikio buvimo nėra.

PEMEX pareiškime pripažino incidentą ir paaiškino, kad skubios procedūros buvo nedelsiant įgyvendintos, kai nuotėkis buvo identifikuotas apie 16:40. Priimti sprendimai apėmė veiklos sustabdymą paveiktose srityse ir saugaus išgarinimo atlikimą, siekiant sumažinti poveikį.

Įvykio metu Deer Park miestas ir Pasadenos gaisrinė paskelbė privalomas apsaugines priemones, kad užtikrintų gyventojų saugumą, nors šie patarimai buvo atšaukti po kelių valandų, kai oro kokybė buvo pripažinta saugia.

Remiantis ankstesniais incidentais gamykloje, dar kartą pabrėžiama budrių saugos priemonių būtinybė. Pradėjus tyrimus dėl priežasties, bendruomenės vadovai ir pareigūnai toliau reiškia užuojautą nukentėjusių šeimoms šio sirdį draskančio įvykio atveju.

Saugumas Pirmiausia: Patarimai ir Gyvenimo Gudrybės Susiduriant su Dujų Nuotėkiais

Atsižvelgiant į neseniai įvykusį tragišką incidentą, susijusį su vandenilio sulfido dujų nuotėkiu PEMEX gamykloje Deer Park, Teksase, svarbu žinoti apie saugumo priemones, naudingus triukus ir pagrindines žinias, kurios gali padėti jums ir jūsų bendruomenei efektyviai reaguoti į panašias avarijas. Štai keletas esminių patarimų ir įdomių įžvalgų, kurias turėtų žinoti kiekvienas.

1. Supraskite Dujų Poveikio Simptomus
Esant dujų nuotėkiui, svarbu atpažinti kenksmingų dujų poveikio simptomus. Vandenilio sulfido atveju dažni simptomai apima galvos skausmą, svaigulį, akių ir gerklės dirginimą, o sunkesniais atvejais – sąmonės netekimą. Visada pirmiausia saugokite save ir nedelsdami ieškokite gryno oro, jei įtariate poveikį.

2. Sukurkite Avarijos Planą
Pasiruošimas yra labai svarbus. Sukurkite avarinės reakcijos planą su savo šeima ar kolegomis, kuris apimtų evakuacijos maršrutus, numatytas susitikimo vietas ir komunikacijos protokolus. Šį planą reikia reguliariai peržiūrėti ir praktikuoti.

3. Naudokite Technologijas Pranešimams Gauti
Užsiregistruokite vietinėms avarijos pranešimų paslaugoms per mobilias programas arba teksto pranešimus. Šie pranešimai gali teikti realaus laiko atnaujinimus apie pavojingas sąlygas arba būtinas priemones, kad liktumėte saugūs. Tokios svetainės kaip Ready.gov siūlo išteklius apie avarinį pasiruošimą.

4. Pažinkite Savo Kaimynus
Bendruomenės avarijų atveju turėti tinklą gali būti neįkainojama. Susipažinkite su savo kaimynais ir sukurkite tarpusavio paramos sistemą. Tai gali palengvinti greitą komunikaciją ir pagalbą incidentų metu.

5. Susipažinkite su Saugumo Įranga
Sužinokite apie saugumo įrangą savo darbo vietoje ar bendruomenėje. Žinokite, kur yra dujų detektoriai, gaisriniai gesintuvai ir pirmosios pagalbos rinkiniai. Tinkamas šių įrankių naudojimo mokymas gali turėti didelės įtakos avarijų metu.

6. Praktikuokite Saugų Elgesį
Užtikrinkite, kad laikotės saugių įpročių kasdieniame gyvenime, pavyzdžiui, tikrindami dujų jungtis savo namuose ar darbo vietoje, ir visada venkite naudoti elektrinį įrangą esant dujų nuotėkiui.

7. Skatinkite Bendruomenės Įsitraukimą
Įsitraukite į savo vietinę bendruomenę, kad skatintumėte saugumo pratybas ir informavimo programas. Vietos organizacijos dažnai rengia renginius, kad šviestų piliečius apie avarinius procesus, susijusius su dujų nuotėkiais ir kitais pavojais.

8. Būkite Informuoti apie Vietinius Reguliavimus
Sekite naujienas apie vietinius saugumo reglamentus ir gaires, kurias teikia jūsų bendruomenės gaisrinė arba avarijų valdymo agentūra. Tokios svetainės kaip FEMA teikia gaires, kaip pasiruošti ir reaguoti į avarijas.

Įdomi Faktas: Ar žinojote, kad vandenilio sulfidas dažnai vadinamas „kanalizacijos dujomis” dėl savo specifinio puvimo kiaušinio kvapo? Mažomis koncentracijomis žmonės gali jį užuosti, tačiau dideliais kiekiais jis gali sukelti staigų sąmonės netekimą. Tai pabrėžia ankstyvosios detekcijos sistemų svarbą vietose, kuriose yra dujų.

Išvada: Saugumo sąmoningumas ir pasiruošimas yra esminiai norint užkirsti kelią ir reaguoti į nelaimingus įvykius, tokius kaip neseniai įvykęs dujų nuotėkis Teksase. Vykdydami šiuos patarimus ir likdami informuoti, galite padėti apsaugoti save ir savo bendruomenę. Daugiau išteklių ir informacijos apie saugos pasiruošimą rasite CDC.gov.

Web Story

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *