Tragedy Strikes Houston Oil Refinery Due to Toxic Gas Leak

Diemžēl notika traģisks incidents, kad ūdeņraža sulfīda noplūde naftas rafinēšanas rūpnīcā Hjūstonā izraisīja vismaz divu cilvēku nāvi ceturtdien. Noplūde izsauca tūlītējus brīdinājumus no varasiestādēm, mudinot vietējos iedzīvotājus palikt iekštelpās. Par laimi vēlāk tika apstiprināts, ka sabiedrība netika pakļauta riskam.

Saskaņā ar Harris County šerifa Eda Gonsalesa teikto, gandrīz trīsdesmit cilvēkiem bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, daži tika nogādāti vietējās slimnīcās, bet citi saņēma ārstēšanu uz vietas. Izmeklēšanas process par incidentu tika kavēts bīstamo apstākļu dēļ rūpnīcā, kas varētu novērst varasiestāžu iespēju pilnībā novērtēt situāciju līdz nākamajai dienai.

Rafinērija, kuru pārvalda Pemex, Meksikas valsts naftas kompānija, atrodas Deer Park, apgabalā, kas pazīstams ar savu petroķīmisko rūpniecību. Ziņojumi liecina, ka bīstamā gāze tika izlaista uzturēšanas operāciju laikā, īpaši saistībā ar flāņu uz vietas.

Pemex paziņoja, ka operācijas ir pārtraukta konkrētās vienībās kā preventīvs pasākums. Tikmēr pilsētas amatpersonas sākotnēji noteica patvēruma rīkojumu, kura vēlāk atcēla pēc gaisa kvalitātes novērtējuma apstiprinājuma, ka tuvumā esošajiem iedzīvotājiem nav briesmu. Parūpas, kas saistītas ar ūdeņraža sulfīdu, tika atzītas, taču nebija norādes, ka bīstamas vielas būtu noplūdušas no iekārtas.

Ārkārtas reaģētāji bija redzami uz vietas, izceļot situācijas nopietnību, lai gan sākotnējie ziņojumi par helikoptera pacienta transportēšanu vēlāk tika precizēti. Šis incidents ir otrs līdzīgs ārkārtas stāvoklis Deer Parkā dažu nedēļu laikā, pēc nesena cauruļvada ugunsgrēka, kas prasīja vietējo evakuāciju.

Drošība Pirmajā Vietā: Padomi un Dzīves Trenējumi Ķīmisko Noplūžu Apziņai

Ņemot vērā neseno ūdeņraža sulfīda noplūdi naftas rafinēšanas rūpnīcā, ir būtiski sagatavoties negaidītiem ķīmisko noplūžu gadījumiem. Šeit ir daži vērtīgi padomi, interesanti fakti un dzīves triki, kas palīdzēs jums un jūsu mīļajiem palikt drošībā.

1. Izpratne par ūdeņraža sulfīdu:
Ūdeņraža sulfīds (H2S) ir bezkrāsains gāze ar raksturīgu sapuvušo olu smaku. Pat zemās koncentrācijās tas var būt ļoti bīstams, tāpēc ir būtiski apzināties tā klātbūtnes pazīmes. Zināšanas par eksponēšanās pazīmēm un simptomiem, piemēram, acu, rīkles un plaušu kairinājumu, var palīdzēt ātri rīkoties ārkārtas situācijās.

2. Izveidojiet ārkārtas komplektu:
Sagatavojiet ārkārtas komplektu, kas ietver pamata lietas, piemēram, lukturīšus, baterijas, pirmās palīdzības komplektu, pudelēs iepildītu ūdeni, ilgstoša glabāšanas pārtiku un svarīgākās zāles. Pārliecinieties, ka šis komplekts ir viegli pieejams jūsu mājās, īpaši, ja dzīvojat tuvumā ražošanas rūpniecības objektiem.

3. Palieciet informēti:
Vienmēr sekojiet līdzi vietējiem ziņu avotiem vai piesakieties brīdinājumiem no vietējām varasiestādēm. Izprotot potenciālos riskus, kas saistīti ar tuvumā esošajām iekārtām, varat rīkoties ātri un pareizi ārkārtas situāciju laikā. Vietējiem atjauninājumiem apsveriet iespēju apmeklēt uzticamus vietnes, piemēram, Hjūstonas Oficiālā Vietne.

4. Praktizēt patvēruma procedūru:
Bīstamā materiāla noplūdes gadījumā zināšana par to, kā patverties iekštelpās, var glābt dzīvību. Aizveriet logus un durvis, izslēdziet ventilācijas sistēmas un palieciet iekštelpās, līdz varasiestādes dod signālu par drošību. Pārliecinieties, ka visi mājās zinātu procedūru.

5. Iesaistieties sabiedrības apziņas veidošanā:
Pievienojieties kopienas grupām, kas koncentrējas uz drošību un ārkārtas sagatavotību. Kad pilsoņi ir informēti, viņi var labāk sevi aizsargāt un palīdzēt citiem. Pārbaudiet organizācijas, kas saistītas ar vides drošību jūsu apgabalā, izmantojot vietējo valdību tīmekļa vietnes.

6. Iepriekš uzziniet par evakuācijas maršrutiem:
Iepazīstieties ar evakuācijas maršrutiem savā apgabalā, it īpaši, ja dzīvojat netālu no ķīmiskajām rūpnīcām vai rafinērijām. Zināšana par to, kur doties, var ietaupīt dārgo laiku ārkārtas situācijā.

7. Atpazīt noplūdes pazīmes:
Pievērsiet uzmanību neparastām smaržām, mirušai veģetācijai vai neizskaidrojamiem saslimšanas gadījumiem jūsu ģimenē vai mājdzīvniekiem, jo tie var būt ķīmiskas noplūdes pazīmes. Savlaicīga šādu novērojumu ziņošana var palīdzēt samazināt riskus.

Interesants fakts:
Vai zinājāt? Cilvēka deguns var atklāt ūdeņraža sulfīdu pat pie koncentrācijām 0,0005 daļu uz miljonu, taču ilgstoša ekspozīcija var izraisīt bezsamaņu vai pat nāvi. Šī fakta apzināšanās var palielināt modrību potenciālu noplūdes situācijās.

8. Reaģēšana uz ārkārtas situācijām:
Ja jūsu rīcībā ir aizdomas par gāzes noplūdi, nekavējoties iznāciet no teritorijas un sazinieties ar vietējām ārkārtas dienestiem. Izvairieties no elektronikas vai atklātas liesmas izmantošanas, jo tās var radīt dzirksteles.

Noslēgumā, lai arī tādi incidenti kā ūdeņraža sulfīda noplūde izceļ riskus, kas saistīti ar rūpniecības objektiem, būšana informētam un sagatavotam var ievērojami uzlabot jūsu drošību. Lai iegūtu papildu informāciju un resursus, apmeklējiet tiešsaistes kopienu drošības centrus, piemēram, Ready.gov, kur ir plašas vadlīnijas par ārkārtas sagatavotību. Palieciet droši un proaktīvi!

Web Story

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *