Tragic Incident at PEMEX Facility in Deer Park

Šokējošā notikumu pavērsienā, ūdeņraža sulfīda gāzes noplūde PEMEX ražotnē Deer Park, Teksasā, ir izraisījusi divu cilvēku dzīvības zaudēšanu un vairākus citus ievainojumus. Negadījums notika ceturtdienas vakarā, izraisot ātru vietējo varasiestāžu un neatliekamās palīdzības dienestu reakciju.

Harisa apgabala šerifs Eds Gonzals ziņoja notikuma vietā, ka noplūde tika pirmo reizi konstatēta, veicot apkopi, kurā tika izmantota flanča. Vietējās slimnīcas saņēma apmēram 35 darbiniekus novērtēšanai vai ārstēšanai pēc incidenta. Par laimi, kopiena netika apdraudēta, un atmosfēras monitorings parādīja, ka kaitīgu ķīmisko vielu klātbūtnes nav.

PEMEX paziņojumā tika atzīts incidents un precizēts, ka pēc noplūdes identificēšanas ap plkst. 16:40 tika nekavējoties ieviesti ārkārtas protokoli. Veiktie pasākumi ietvēra operāciju apturēšanu skartajās teritorijās un drošības ventilāciju, lai minimizētu ietekmi.

Sākoties situācijai, gan Deer Park pilsēta, gan Pasadena ugunsdzēsības dienests izdeva rīkojumus palikt mājās, lai nodrošinātu iedzīvotāju drošību, kaut gan šie padomi tika atcelti dažas stundas vēlāk, kad gaisa kvalitāte tika atzīta par drošu.

Ņemot vērā iepriekšējos incidentus šajā objektā, nepieciešamība pēc rūpīgiem drošības pasākumiem vēl vairāk tiek uzsvērta. Izmeklēšana, lai noskaidrotu cēloņus, turpinās, un kopienas līderi un amatpersonas turpina izteikt līdzjūtību ģimenēm, kuras skāries šis sirdssāpīgais notikums.

Drošība vispirms: Padomi un dzīves triki gāzes noplūdes risināšanai

Ņemot vērā neseno traģisko incidentu, kurā bija iesaistīta ūdeņraža sulfīda gāzes noplūde PEMEX ražotnē Deer Park, Teksasā, ir svarīgi būt informētam par drošības pasākumiem, noderīgiem trikiem un būtiskām faktu, kas var palīdzēt jums un jūsu kopienai efektīvi reaģēt uz līdzīgiem ārkārtas gadījumiem. Šeit ir daži svarīgi padomi un interesanti ieskati, kas būtu jāzina ikvienam.

1. Sapratiet gāzes iedarbības simptomus
Gāzes noplūdes gadījumā ir svarīgi atpazīt kaitīgu gāzu iedarbības simptomus. Ūdeņraža sulfīda gadījumā izplatītākie simptomi ir galvassāpes, reiboņi, acu un rīkles kairinājums, un smagākos gadījumos – samaņas zudums. Vienmēr prioritizējiet drošību un nekavējoties meklējiet svaigu gaisu, ja domājat, ka esat pakļauts iedarbībai.

2. Izveidojiet ārkārtas plānu
Sagatavošanās ir izšķiroša. Izstrādājiet ārkārtas reakcijas plānu kopā ar savu ģimeni vai kolēģiem, kas ietver evakuācijas maršrutus, noteiktas sapulces vietas un komunikācijas protokolus. Šis plāns būtu regulāri jāpārskata un jāpraktizē.

3. Izmantojiet tehnoloģijas brīdinājumiem
Pierakstieties vietējiem ārkārtas brīdinājumiem, izmantojot mobilās lietotnes vai īsziņu paziņojumus. Tie var sniegt reāllaika atjauninājumus par bīstamām situācijām vai nepieciešamajiem palikšanas mājās rīkojumiem. Mājaslapas, piemēram, Ready.gov, piedāvā resursus par ārkārtas sagatavošanos.

4. Iepazīstieties ar saviem kaimiņiem
Kopienas ārkārtas situācijās tīkla klātbūtne var būt nenovērtējama. Iepazīstieties ar saviem kaimiņiem un izveidojiet savstarpējas atbalsta sistēmu. Tas var atvieglot ātru saziņu un palīdzību incidentu laikā.

5. Iepazīstieties ar drošības aprīkojumu
Uzziniet par drošības aprīkojumu savā darba vietā vai kopienā. Ziniet, kur atrodas gāzes detektori, ugunsdzēsēju aparāti un pirmajās palīdzības komplekti. Pareiza apmācība šo rīku lietošanā var būt būtiska, reaģējot uz ārkārtas situācijām.

6. Praktizējiet drošas ieradumus
Pārliecinieties, ka saglabājat drošus ieradumus ikdienā, piemēram, pārbaudot gāzes savienojumus savā mājā vai darbavietā, un vienmēr izvairieties no elektrisko iekārtu lietošanas gāzes noplūdes laikā.

7. Veiciniet kopienas iesaisti
Iesaistieties savā vietējā kopienā, lai veicinātu drošības treniņus un apmācības programmas. Vietējās organizācijas bieži rīko pasākumus, lai izglītotu iedzīvotājus par ārkārtas procedūrām, kas saistītas ar gāzes noplūdēm un citiem riskiem.

8. Esiet informēts par vietējiem noteikumiem
Sekojiet līdzi vietējiem drošības noteikumiem un vadlīnijām no jūsu kopienas ugunsdzēsības dienesta vai ārkārtas pārvaldības aģentūras. Mājaslapas, piemēram, FEMA, sniedz vadlīnijas par to, kā sagatavoties un reaģēt uz ārkārtas situācijām.

Interesants fakts: Vai zinājāt, ka ūdeņraža sulfīdu bieži dēvē par “notekūdeņu gāzi” tā raksturīgās sapuvušas olas smaržas dēļ? Zemos koncentrācijās cilvēki to var sajust, bet augstos līmeņos tas var izraisīt tūlītēju samaņas zudumu. Tas uzsver agrīnas noteikšanas sistēmu nozīmīgumu vietās, kur ir gāze.

Secinājums: Drošības apziņa un sagatavošanās ir būtiskas, lai novērstu un reaģētu uz nelaimīgiem notikumiem, piemēram, neseno gāzes noplūdi Teksasā. Sekojot šiem padomiem un paliekot informētiem, jūs varat palīdzēt aizsargāt sevi un savu kopienu. Lai iegūtu vairāk resursu un informācijas par drošības sagatavošanos, apmeklējiet CDC.gov.

Web Story

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *