Tragic Incident at Pemex Refinery Claims Lives

U tužnom događaju u Deer Parku, Teksas, kritična incidenica u regionalnoj rafineriji nafte rezultirala je smrću dva radnika. U četvrtak, opasan gas poznat kao vodonik sulfid ispušten je tokom radova na održavanju u Pemex objektu, podižući uzbunu među stanovnicima u okolini. Vlasti su odmah savetovale lokalne stanovnike da ostanu unutra dok se ne utvrdi da nema teške opasnosti po javnu sigurnost.

Ukupno je otprilike trideset osoba pogođeno incidentom, a neki su zahtevali bolničku pomoć dok su drugi primili hitnu negu na licu mesta. Zvaničnici okruga Harris izvestili su da je kontaminirano područje bilo previše opasno za ulazak istražitelja, odlažući njihovu procenu dok se situacija ne stabilizuje.

Rafinerija Pemex, koju upravlja meksička državna naftna kompanija, ključna je za petrokemijsku industriju u Hjustonu. Nakon curenja, Pemex je saopštio da je obustavio radove na nekoliko jedinica kako bi smanjio sve dalje posledice.

Iako je lokalno vođstvo izdato naređenje o skloništu na mestu, to naređenje je ubrzo ukinuto jer su procene kvaliteta vazduha pokazale da stanovnicima nije pretila opasnost. Meteorološki uslovi u oblasti, karakterisani mirnim vetrovima, odigrali su ključnu ulogu u ublažavanju potencijalnog uticaja gasa.

Ovaj incident označava uznemirujući trend za Deer Park, koji je nedavno imao još jednu hitnu situaciju zbog požara u cevovodu, što je zahtevalo evakuacije. Lokalne vlasti nastavljaju da pomno prate situaciju.

Bezbednost na prvom mestu: Osnovni saveti i trikovi za suočavanje sa hitnim situacijama sa gasom

U svetlu nedavnih incidenata poput curenja vodonik sulfida u rafineriji Pemex u Deer Parku, Teksas, od suštinske je važnosti biti spreman i informisan o tome šta učiniti tokom hitnih situacija sa gasom. Bez obzira da li živite u blizini industrijskih područja ili jednostavno želite biti spremni za nepredviđene situacije, evo nekoliko praktičnih saveta, trikova i zanimljivih činjenica koje će poboljšati vašu sigurnost i svest.

1. Razumevanje curenja gasa i njihovih rizika
Vodonik sulfid je bezbojan gas sa karakterističnim mirisom pokvarenih jaja, poznat po svojoj toksičnosti. Razumevanje svojstava opasnih gasova je ključno. Uvek osigurajte dobru ventilaciju u područjima gde se koriste gasni uređaji i investirajte u detektore gasa koji vas mogu upozoriti na eventualna curenja pre nego što postanu opasna.

2. Budite informisani i oprezni
U slučaju hitne situacije, važno je biti ažuriran sa lokalnim vestima, znakovima i upozorenjima. Mnoge opštine imaju aplikacije ili veb stranice gde objavljuju informacije u realnom vremenu o incidentima koji ugrožavaju javnu sigurnost, omogućavajući vam da brzo reagujete.

3. Protokoli bezbednosti na otvorenom
Ako čujete za curenje gasa:

– Zatvorite sve prozore i vrata.
– Isključite ventilacione sisteme koji dovode vazduh iz spoljnog okruženja.
– Ako vlasti savetuju, evakuirajte se na sigurno mesto.
– Držite kućne ljubimce unutra dok se situacija ne stabilizuje.

4. Osnovni potrebni resursi za sklonište
Kada je izdato naređenje o skloništu, postoje neki vitalni materijali koje treba imati kod kuće:

– **Voda**: Čuvajte najmanje galon po osobi dnevno.
– **Hrana koja se ne kvari**: Napunite se proizvodima koji mogu dugo trajati, poput konzervi, granola barova i putera od kikirikija.
– **Prva pomoć**: Uverite se da je opremljena osnovnim potrepštinama, uključujući sve propisane lekove.
– **Radio na baterije**: Ostanite u toku sa hitnim emitovanjem da biste bili informisani o situaciji.

5. Komunicirajte i planirajte
Razvijte plan za hitne situacije za porodicu koji uključuje metode komunikacije i mesta okupljanja. Uverite se da svi članovi porodice znaju šta da rade u slučaju hitne situacije, uključujući kako reagovati na curenja gasa.

6. Svest o opasnim materijama
Upoznajte se sa materijalima koji mogu biti opasni u vašem okruženju. Lokalne infrastrukture često imaju obrasce podataka o bezbednosti materijala (MSDS) dostupne da obaveste javnost o potencijalnim opasnostima.

Zanimljiva činjenica: Uloga vremena u izlaganju gasu
Da li ste znali da vremenski uslovi poput vetra mogu značajno uticati na disperziju opasnih gasova? Na primer, stalni vetrovi mogu razblažiti i odnijeti gasove daleko od naseljenih područja, dok mirni uslovi mogu zarobiti i koncentrovati štetne pare.

7. Hitni kontakti
Sačuvajte važan hitni kontakt, uključujući lokalne vatrogasne službe, kontrolu trovanja i hitne službe. Držite ove brojeve lako dostupne u slučaju incidenta vezanog za gas.

Za više informacija o bezbednosti i pripremljenosti
Ostanite informisani o bezbednosnim protokolima i hitnim postupcima proveravanjem pouzdanih resursa. Posetite veb stranice posvećene javnoj sigurnosti, kao što je Ready.gov, da biste dobili detaljne planove i savete o tome kako da se zaštitite u raznim hitnim situacijama.

Priprema je ključna kada se suočavate s potencijalnim opasnostima od curenja gasa. Implementacijom ovih saveta i trikova možete poboljšati svoju sigurnost i sigurnost svojih voljenih u slučaju hitne situacije.

Web Story

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *