Flammable Incident at Renewable Fuels Facility

Μια σημαντική πυρκαγιά σημειώθηκε πρόσφατα σε μια εγκατάσταση ανανεώσιμων καυσίμων στην ενορία Ασένσιον, όπου περίπου 75,000 κυβικά πόδια υψηλά εύφλεκτου ατμού άναψαν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η φωτιά ξέσπασε στο συγκρότημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Chevron στο Γκέιςμαρ γύρω στις 8:30 π.μ. στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εργαζόμενοι ήταν απασχολημένοι με τη συντήρηση μιας μεμβράνης καθαρισμού υδρογόνου.

Δύο εργαζόμενοι υπέστησαν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Μπατόν Ρουζ για θεραπεία. Αντιπρόσωποι του νοσοκομείου επιβεβαίωσαν ότι ένα άτομο απολύθηκε την επόμενη ημέρα, ενώ το δεύτερο νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα πριν από την ανάρρωση.

Πρόσθετες πληροφορίες που δόθηκαν αργότερα αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εκπομπές που προήλθαν από τη φωτιά. Η καύση περιλάμβανε όχι μόνο μεγάλες ποσότητες υδρογόνου, αλλά απελευθέρωσε επίσης 48,000 κυβικά πόδια μη καμένου υδρογόνου και άλλων εύφλεκτων αερίων στην ατμόσφαιρα.

Το περιστατικό προκάλεσε πρωτόκολλα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης μιας εντολής καταφυγής, και είχε ως αποτέλεσμα τη διάθεση μικρών ρύπων, όπως μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου και λεπτά σωματίδια. Σημειώνεται ότι καταγράφηκε ότι η φωτιά συνέβαλε με 590 λίβρες πτητικών οργανικών ενώσεων και 689 λίβρες ιονισμένου αμμωνίου στο περιβάλλον.

Το υδρογόνο, ως το μικρότερο και ελαφρύτερο στοιχείο, έχει κακή φήμη για την ευκολία ανάφλεξης του σε χαμηλές συγκεντρώσεις, καθιστώντας αυτό το περιστατικό σημαντική ανησυχία για τους ρυθμιστές ασφαλείας.

Συμβουλές Ασφαλείας και Hacks Ζωής μετά από Πρόσφατα Πυρκαγιά

Το πρόσφατο περιστατικό πυρκαγιάς στο συγκρότημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Chevron στην ενορία Ασένσιον υπενθυμίζει τη σημασία της ασφάλειας σε εγκαταστάσεις που επεξεργάζονται πολύ εύφλεκτα υλικά. Εδώ συζητάμε μερικές πολύτιμες συμβουλές, hacks ζωής και ενδιαφέροντα γεγονότα που μπορούν να βοηθήσουν τους αναγνώστες να περιηγηθούν σε τέτοια περιβάλλοντα πιο ασφαλή και αποτελεσματικά.

1. Να έχετε πάντα ένα σχέδιο ασφαλείας σε ισχύ
Ένα αποτελεσματικό σχέδιο ασφάλειας είναι κρίσιμο. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διεξάγουν τακτικές ασκήσεις ασφαλείας και να έχουν σαφή πρωτόκολλα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των πυρκαγιών, των χημικών διαρροών και των εκκενώσεων. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τη διάταξη της εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων κινδύνου και των σταθμών πρώτων βοηθειών.

2. Ο εξοπλισμός ασφαλείας στο χώρο εργασίας είναι απαραίτητος
Η χρήση κατάλληλου προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού (PPE) μπορεί να μειώσει σημαντικά τη σοβαρότητα των τραυματισμών σε ενδεχόμενο ατύχημα. Αυτό περιλαμβάνει ενδύματα ανθεκτικά στη θερμότητα, γάντια, κράνη και γυαλιά. Οι εργοδότες θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά τον εξοπλισμό ασφαλείας και να διασφαλίζουν ότι πληροί τα πρότυπα της βιομηχανίας.

3. Η τακτική συντήρηση μπορεί να αποτρέψει ατυχήματα
Η πυρκαγιά συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης. Οι τακτικά προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και ελέγχων ασφαλείας σε όλα τα εξοπλισμό και μηχανήματα μπορούν να αποτρέψουν επικίνδυνες καταστάσεις. Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα πριν αυτά κλιμακωθούν.

4. Να είστε ενήμεροι για την ευφλεκτότητα
Η κατανόηση των υλικών με τα οποία εργάζεστε είναι το κλειδί. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν για τις ιδιότητες του υδρογόνου και άλλων εύφλεκτων αερίων. Το υδρογόνο, για παράδειγμα, είναι το μικρότερο και ελαφρύτερο στοιχείο, γεγονός που το καθιστά επιρρεπές σε ταχεία ανάφλεξη. Ακολουθείτε πάντα τις καλύτερες πρακτικές για τη χειρισμό και την αποθήκευση αυτών των υλικών με ασφάλεια.

5. Παρακολουθήστε την ποιότητα του αέρα
Να είστε προληπτικοί στην παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα, ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα όπου υπάρχουν εύφλεκτα αέρια. Χρησιμοποιήστε συστήματα παρακολούθησης του αέρα που μπορούν να ανιχνεύσουν την παρουσία πτητικών οργανικών ενώσεων και άλλων επικίνδυνων ουσιών σε πραγματικό χρόνο. Αυτό μπορεί να παρέχει πρώιμες προειδοποιήσεις για να αποτραπούν πυρκαγιές και ατυχήματα.

6. Εφαρμόστε πρωτόκολλα καταφυγής
Σε περίπτωση πυρκαγιάς ή επικίνδυνης εκπομπής, η ύπαρξη πρωτοκόλλου καταφυγής μπορεί να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν για το πώς να αντιδρούν σε τέτοια συμβάντα, συμπεριλαμβανομένου του πού να καταφύγουν και πώς να επικοινωνούν ασφαλώς την κατάσταση τους σε προσωπικό ασφαλείας.

Ενδιαφέρον Γεγονός: Η Ευφλεκτότητα του Υδρογόνου
Ξέρατε ότι το υδρογόνο μπορεί να αναφλεγεί σε συγκεντρώσεις τόσο χαμηλές όσο το 4% στον αέρα; Αυτό το καθιστά ένα από τα πιο εύφλεκτα στοιχεία. Η γνώση τέτοιων γεγονότων μπορεί να προάγει την επιφυλακή και την ετοιμότητα σε περιβάλλοντα που χρησιμοποιούν υδρογόνο και άλλα εύφλεκτα αέρια.

7. Ενθαρρύνετε μια κουλτούρα ασφάλειας
Προάγετε μια κουλτούρα ασφάλειας στο χώρο εργασίας σας. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να μιλούν για επικίνδυνες καταστάσεις ή συμπεριφορές και να αναγνωρίζετε εκείνους που τηρούν τις διαδικασίες ασφαλείας. Ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας και στη μείωση των ποσοστών ατυχημάτων.

Σχετικοί Πόροι
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προώθηση της ασφάλειας στο χώρο εργασίας σας και την κατανόηση των κινδύνων που σχετίζονται με τα εύφλεκτα υλικά, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του OSHA για οδηγίες και πόρους.

Συνοψίζοντας, η ενημέρωση και η προετοιμασία μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά στη διασφάλιση της ασφάλειας σε εγκαταστάσεις που ασχολούνται με επικίνδυνες ουσίες. Η τακτική εκπαίδευση, η συντήρηση και η ευαισθητοποίηση μπορούν να βοηθήσουν να μετριαστούν οι κίνδυνοι και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από περιστατικά όπως η πρόσφατη πυρκαγιά στην ενορία Ασένσιον.

Web Story

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *