Tragic Incident at Pemex Refinery Claims Lives

Darbībā, kas norisinājās Deer Park, Teksasā, notika kritisks incidents reģionālajā naftas rafinērijā, rezultātā dzīvību zaudēja divi darbinieki. Ceturtdien, veicot apkopes darbus Pemex objektā, tika izlaista bīstama gāze – sēru hidroksīds, radot trauksmi apkārtējo iedzīvotāju vidū. Iestādes ātri ieteica vietējiem iedzīvotājiem palikt iekštelpās, līdz tika konstatēts, ka nav turpinātas sabiedriskās drošības apdraudējuma.

Kopumā aptuveni trīsdesmit cilvēki tika ietekmēti no šī incidenta, daži no tiem meklēja medicīnisko palīdzību, bet citi saņēma tūlītēju aprūpi uz vietas. Harisa apgabala amatpersonas ziņoja, ka inficētā teritorija joprojām ir pārāk bīstama izmeklētājiem, kavējot viņu novērtējumu, līdz situācija stabilizēsies.

Pemex rafinērija, kuru vada Meksikas valsts naftas uzņēmums, ir būtiska petroķīmijas industrijai Hjustonas reģionā. Pēc noplūdes Pemex paziņoja, ka ir apturējusi operācijas vairākās vienībās, lai samazinātu turpmākās sekas.

Lai gan vietējā vadība noteica pavēli par palikšanu mājās, norāde tika atcelta drīz pēc tam, kad gaisa kvalitātes novērtējumi apstiprināja, ka iedzīvotāji nav apdraudēti. Laikapstākļi apgabalā, kas raksturots ar mierīgu vēju, būtiski palīdzēja mazināt gāzes potenciālo ietekmi.

Šis incidents liecina par satraucošu tendenci Deer Park, kas nesen piedzīvoja vēl vienu ārkārtas situāciju dēļ cauruļu ugunsgrēka, kura rezultātā bija jāveic evakuācijas. Vietējie amatpersonas turpina rūpīgi uzraudzīt situāciju.

Drošība vispirms: būtiski padomi un dzīves uzlabojumi gāzes ārkārtas situāciju risināšanai

Ņemot vērā nesenos incidentus, piemēram, sēru hidroksīda noplūdi Pemex naftas rafinērijā Deer Park, Teksasā, ir svarīgi būt sagatavotiem un informētiem par to, ko darīt gāzes ārkārtas situāciju gadījumos. Neatkarīgi no tā, vai dzīvojat tuvu rūpniecības rajoniem, vai vienkārši vēlaties būt gatavi negaidītām situācijām, šeit ir daži praktiski padomi, dzīves uzlabojumi un interesanti fakti, lai uzlabotu savu drošību un apziņu.

1. Izpratne par gāzes noplūdēm un to riskiem
Sēru hidroksīds ir bezkrāsaina gāze ar raksturīgu sabojātu olu smaku, kas ir toksiska. Izpratne par bīstamo gāzu īpašībām ir ļoti svarīga. Vienmēr nodrošiniet pienācīgu ventilāciju vietās, kur tiek izmantoti gāzes aparāti, un iegādājieties gāzes detektorus, kas var brīdināt jūs par noplūdēm pirms tās kļūst bīstamas.

2. Palieciet informēti un modri
Ārkārtas situācijā, ir vitāli svarīgi sekot vietējām ziņām, izvietotajiem brīdinājumiem un informācijai. Daudzas pašvaldības piedāvā lietotnes vai tīmekļa vietnes, kurās publicē reāllaika informāciju par sabiedriskās drošības incidentiem, ļaujot jums ātri rīkoties.

3. Āra drošības protokoli
Ja dzirdat par gāzes noplūdi:

– Aizveriet visus logus un durvis.
– Izslēdziet ventilācijas sistēmas, kas piegādā gaisu no ārpuses.
– Ja varasiestādes ieteic, evakuējieties uz drošu vietu.
– Turiet mājdzīvniekus iekštelpās, līdz situācija stabilizēsies.

4. Pamata piederumi palikšanai mājās
Kad tiek izsniegta pavēle par palikšanu mājās, ir dažas vitāli svarīgas lietas, kas jāuztur mājās:

– **Ūdens**: Uzglabājiet vismaz vienu galonu uz personu dienā.
– **Neiznīcināmā pārtika**: Uzkrājiet preces, kas var ilgt, piemēram, konservus, granolas batoniņus un riekstu sviestu.
– **Pirmās palīdzības komplekts**: Pārliecinieties, ka tajā ir pamata nepieciešamās lietas, tostarp jebkādas recepšu zāles.
– **Bateriju darbināma radio**: Sekojiet ārkārtas raidījumiem, lai būtu informēti par situāciju.

5. Komunicējiet un plānojiet
Izstrādājiet ģimenes ārkārtas plānu, kas ietver komunikācijas metodes un sanāksmes vietas. Pārliecinieties, ka visi ģimenes locekļi zina, ko darīt ārkārtas gadījumā, tostarp kā rīkoties ar gāzes noplūdēm.

6. Apziņa par bīstamajām vielām
Iepriekš iepazīstieties ar materiāliem, kas var būt bīstami jūsu apkārtnē. Vietējās iestādes bieži piedāvā Materiālu drošības datu lapas (MSDS), kas informē sabiedrību par potenciālajiem draudiem.

Interesants fakts: Laika apstākļu loma gāzes iedarbībā
Vai zinājāt, ka laikapstākļi, piemēram, vējš, var būtiski ietekmēt bīstamo gāzu izkliedi? Piemēram, steady vēji var atšķaidīt un pārnest gāzes prom no apdzīvotām vietām, savukārt mierīgi apstākļi var noturēt un koncentrēt kaitīgas tvaikus.

7. Ārkārtas kontaktinformācija
Saglabājiet svarīgas ārkārtas kontaktu numurus, tostarp vietējo ugunsdienestu, saindēšanās kontroles un ātro palīdzību. Šos numurus vajadzētu būt viegli pieejamiem gāzes incidenta gadījumā.

Vairāk informācijas par drošību un gatavību
Sekojiet līdzi drošības protokoliem un ārkārtas atbildēm, pārbaudot uzticamus resursus. Apmeklējiet vietnes, kas koncentrējas uz sabiedrisko drošību, piemēram, Ready.gov, lai iegūtu detalizētus plānus un padomus, kā pasargāt sevi dažādās ārkārtas situācijās.

Gatavība ir atslēga, saskaroties ar potenciālajiem draudiem no gāzes noplūdēm. Ieviešot šos padomus un dzīves uzlabojumus, jūs varat uzlabot savu drošību un savu tuvinieku drošību ārkārtas situāciju laikā.

Web Story

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *