Tragedy Strikes Houston Oil Refinery Due to Toxic Gas Leak

Kehva incident toimub, siis on vesiniksulfiidi leke nafta rafineerimises Houstonis põhjustanud vähemalt kahe inimese surma neljapäeval. Leek tõi kaasa kohesed hoiatused ametivõimudelt, kutsudes kohalikke elanikke jääma siseruumidesse. Õnneks kinnitati hiljem, et üldsusele ei olnud ohtu.

Harris County šerif Ed Gonzalez’i sõnul vajas ligi kolmkümmend inimest meditsiinilist abi, mõned viidi kohalikesse haiglatesse, samas kui teised said ravi kohapeal. Uurimine juhtumi üle viibis ohtlike tingimuste tõttu tehases, mis võib takistada ametivõime olukorra täielikku hindamist kuni järgmiseks päevaks.

Rafineerimist juhib Pemex, Mehhiko riiklik naftaettevõte, ja see asub Deer Parkis, eeslinnas, mis on tuntud oma suure petrokeemiliste rajatiste tiheduse poolest. Aruanded näitavad, et ohtlik gaas vabanes hooldustööde käigus, eriti töödel flangedal.

Pemex teatas, et teatud üksustes on tegevus peatatud ennetava meetmena. Samal ajal kehtestasid linnajuhid esialgu varjupaika jäämise korralduse, mis hiljem tühistati, kuna õhukvaliteedi hindamised kinnitasid, et oht lähedalasuva rahva jaoks puudub. Vesiniksulfiidiga seotud ebameeldiv lõhn tunnistati, kuid mingeid märke ohtlikest tasemetest, mis oleks rajatisest välja pääsenud, ei olnud.

Hädaabitöötajad olid nähtavalt kohal, rõhutades olukorra tõsidust, kuigi esialggsed aruanded helikopteri patsientide transportimise kohta parandati hiljem. See event on Deer Parkis toimunud juba teine selline hädaolukord paari nädala jooksul, pärast hiljutist torupõletikku, mis nõudis kohalikke evakuatsioone.

Ohutus Ees: Näpunäited ja Elutarkused Keemiliste Leckide Tuvastamiseks

Seoses hiljutise vesiniksulfiidi lekkega nafta rafineerimises on oluline end varustada teadmiste ja ettevalmistusstrateegiatega ootamatute keemiliste lekkide jaoks. Siin on mõned väärtuslikud näpunäited, huvitavad faktid ja elutarkused, et hoida ennast ja oma lähedasi turvaliselt.

1. Vesiniksulfiidi mõistmine:
Vesiniksulfiid (H2S) on värvitu gaas, millel on räpane muna lõhn. See võib olla väga ohtlik isegi madalate kontsentratsioonide korral, mistõttu on teadlikkus selle kohalolekust ülioluline. Teades kokkupuute märke ja sümptomeid, nagu silmade, neelu ja kopsude ärritus, võib aidata kiirelt reageerida hädaolukorras.

2. Hädaabi komplekti loomine:
Valmistage ette hädaabi komplekt, mis sisaldab põhivahendeid, nagu taskulambid, patareid, esmaabikomplekt, pudelivesi, mittesöödavad toidud ja olulised ravimid. Veenduge, et see komplekt oleks teie kodus hõlpsasti ligipääsetav, eriti kui elate tööstuslikus piirkonnas.

3. Olge kursis:
Jälgige alati kohalikke uudisteallikaid või tellige teavitusi kohalike ametiasutustelt. Potentsiaalsete riskide mõistmine lähedalasuva rajatisega aitab teil hädaolukordades kiiresti ja õigesti tegutseda. Kohalike uudiste saamiseks külastage mainekaid saite, nagu Houstoni ametlik veebisait.

4. Asetage end varjupaika:
Ohtlike ainete lekkimise korral võib teada, kuidas varjupaika jääda, päästa elu. Hooldage aknad ja uksed, lülitage väljatõmbesüsteemid välja ning jääge siseruumidesse, kuni ametivõimud annavad märku sellest, et võib lahkuda. Veenduge, et kõik teie kodus teavad protseduuri.

5. Osalege kogukonna teadlikkuses:
Liituge kogukonnagruppidega, mis keskenduvad ohutusele ja hädaolukordadeks ettevalmistusele. Kui kodanikud on teadlikud, saavad nad end paremini kaitsta ja aidata teisi. Tutvuge oma piirkonna keskkonnaohutuse organisatsioonidega kohalike omavalitsuste veebisaitide kaudu.

6. Tutvuge evakueerimise marsruutidega:
Tutvuge oma piirkonna evakueerimismarsruutidega, eriti kui elate keemiatehaste või rafineerimiste lähedal. Teades, kuhu minna, võib päästa väärtuslikku aega hädaolukorras.

7. Tuvastage lekkimise märke:
Otsige ebatavalisi lõhnu, surnud taimestikku või seletamatuid haigusi pereliikmete või lemmikloomade seas, kuna need võivad viidata keemilise leke olemasolule. Selliste vaatluste viivitamatu teavitamine võib aidata riske vähendada.

Huvitav Fakt:
Kas teadsite? Inimese nina suudab tuvastada vesiniksulfiidi kontsentratsioone kuni 0,0005 osakest miljoni kohta, kuid pikaajaline kokkupuude võib viia teadvuse kadumiseni või isegi surmani. Selle fakti teadlikkus võib suurendada ettevaatlikkust potentsiaalsete leke olukordade ajal.

8. Hädaolukorras reageerimine:
Kui kahtlustate gaasileket, evakueerige ala koheselt ja võtke ühendust kohalike hädaabiteenustega. Vältige elektroonika või avatud leekide kasutamist, kuna need võivad tekitada sädelevaid.

Kokkuvõttes, kuigi sellised juhtumid nagu vesiniksulfiidi leke toovad esile tööstusrajatistega kaasnevad riskid, võib teadlik ja ettevaatlik olemine oluliselt parandada teie ohutust. Lisainformatsiooni ja -ressurside jaoks külastage kogukonna ohutuse keskusi veebis, nagu Ready.gov, mis pakub ulatuslikke juhiseid hädaolukordade valmistumise kohta. Olge turvaline ja aktiivne!

Web Story

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga