Efficient Transport of Heavy Modules for Saudi Arabian Energy Project

В забележително логистично постижение, Express Global Logistics (EXG) от Индия предприе транспорт и товарене на значителни модули, всеки тежащ до 250 тона, предназначени за проект за зелено водородно гориво в Саудитска Арабия.

Предприятието включваше 14 огромни модула, с дължина 50 метра, ширина 12 метра и височина 18 метра, с общо тегло около 1,500 товарни тона. За осъществяването на това, EXG използва напреднали самопропулсивни модулни транспортьори (SPMT) от своя флот Megaload, който включваше 48 осеви линии, две единици с мощносни пакети и специално проектирани дистанционери.

За осем от модулите беше използван методът на ролон-ролоф (RoRo), позволяващ гладко товарене на кораба с помощта на рампи и столчета. Бяха взети внимателни мерки, за да се осигури стабилност по време на транспорт, включително прецизно баластиране на кораба. Останалите шест модула бяха доставени чрез SPMT до кей, където бяха умело повдигнати на място от верижни кранове.

Операцията представи уникални предизвикателства, които бяха преодолени с помощта на стратегичен дизайн на оборудването и внедряване. EXG, признавайки безпроблемното изпълнение на тази сложна задача, подчерта експертността на своите инженерни и оперативни екипи, отразявайки сложността, свързана с безопасното преместване на такива тежки компоненти.

През януари 2023 г. EXG създаде съвместно предприятие на име Megaload с италианския специалист по тежък транспорт Fagioli, като подобри логистичните си способности в индустриалните сектори, включително петролната и строителната индустрия, чрез напреднали решения за повдигане.

Логистика отключена: Съвети, трикове и интересни факти за тежкия транспорт

В света на логистиката, особено в тежкия транспорт, има безброй уроци за научаване, съвети за използване и интересни факти за откриване. Независимо дали сте професионалист в индустрията или просто любопитен, ето някои ценни прозрения и трикове, които могат да подобрят разбирането ви за тази значителна област.

1. Разбиране на модулните транспортьори:
Самопропулсивните модулни транспортьори (SPMT) са ключови при транспортиране на тежки товари. Тези превозни средства могат да маневрират в тесни пространства и неравен терен, пренасяйки огромни предмети като машини и компоненти до дестинацията. При планиране на логистични операции в транспорта, вземете предвид спецификациите на SPMT, като брой оси и капацитет на тегло, за да осигурите сигурен транспорт.

2. Значение на прецизното баластиране:
Баластираането е от съществено значение за стабилността по време на транспорт. То включва регулиране на разпределението на теглото, за да се поддържа центърът на тежестта. В тежкия транспорт, неправилното изчисление на баласта може да доведе до инциденти или оперативни забавяния. Винаги провеждайте подробна оценка на теглото преди да започнете пътуването си, за да осигурите безопасност и стабилност.

3. Предимства на ролон-ролоф (RoRo):
Методът на ролон-ролоф е изключително ефективен за транспортиране на големи модули. Той позволява ефективно товарене и разтоварване, минимизирайки риска от повреди. Ако се занимавате с изпращане на големи компоненти, обмислете RoRo заради неговата простота и надеждност.

4. Инженерна и оперативна отличност:
Успешните транспортни операции разчитат в значителна степен на експертността на инженерните и оперативни екипи. Обмислете инвестиции в обучение за вашия персонал, за да подобрите уменията им в управлението на логистиката, обработката на оборудване и безопасност. Непрекъснатото обучение може да доведе до повишена ефективност и безопасност в операциите.

5. Сътрудничество за успех:
Създаването на съвместни предприятия, като партньорството между EXG и Fagioli, може значително да подобри вашите способности. Чрез обединяване на ресурси и експертиза, компаниите могат да се справят с по-големи проекти и да преодолеят логистичните предизвикателства по-ефективно. Нетворкингът в индустрията може да отвори врати за нови сътрудничества.

6. Знаехте ли? Океански кораби:
Корабите, проектирани за тежки транспортни дейности, могат да превозват товари, теглещи стотици тонове. Някои от най-големите кораби могат да поберат многобройни тежки товари наведнъж, което прави морския транспорт жизнеспособна опция за големи индустриални проекти.

7. Ролята на технологиите в логистиката:
Внедряването на технологии може да опрости логистичните операции. Използвайте системи за проследяване, за да наблюдавате местоположението и статуса на транспортните превозни средства в реално време. Това подобрява комуникацията между членовете на екипа и осигурява навременно доставяне на стоки.

8. Безопасността на първо място:
Винаги приоритизирайте мерките за безопасност при транспортиране на тежки товари. Рисковете, свързани с преместването на големи предмети, могат да бъдат смекчени чрез правилно използване на оборудване, подробен тренинг и спазване на безопасност. Разработете контролен списък, който да преглеждате преди всяка транспортна операция, за да поддържате стандартите за безопасност.

За повече ресурси и информация за логистика и транспорт, разгледайте Express Global Logistics. Техните напредъци в тежкия транспорт могат да вдъхновят вашите логистични операции и да подобрят вашите възможности!

Внедряването на тези съвети и прозрения може да доведе до подобрени практики в логистиката и тежкия транспорт. Независимо дали управлявате проект или просто изследвате областта, светът на тежката логистика предлага безкрайни възможности за оптимизация и растеж.

Web Story

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *