Efficient Transport of Heavy Modules for Saudi Arabian Energy Project

Neobyčejným logistikým úspěchem se vyznačila společnost Express Global Logistics (EXG) z Indie, která uskutečnila dopravu a nakládku značných modulů, každý o hmotnosti až 250 tun, určených pro projekt zeleného vodíku v Saúdské Arábii.

Tento podnik zahrnoval 14 masivních modulů, každý o délce 50 metrů, šířce 12 metrů a výšce 18 metrů, celkem přibližně 1 500 nákladních tun. K usnadnění tohoto úkolu EXG využila pokročilé samohybná modulární transportéry Scheuerle (SPMT) ze svého vozového parku Megaload, který zahrnoval 48 nápravových řad, dvě jednotky s pohonným balíčkem a specificky navržené prostory.

U osmi modulů byla použita metoda roll-on roll-off (RoRo), která umožnila hladké nakládání na plavidlo pomocí rampových desek a stoliček. Byly přijaty pečlivé opatření k zajištění stability během přepravy, včetně přesného zatížení plavidla. Zbývající šest modulů bylo doručeno pomocí SPMT na molo, kde byly dovedně umístěny na místo pomocí pásových jeřábů.

Operace představovala jedinečné výzvy, které byly vyřešeny strategickým návrhem a provedením zařízení. EXG, která potvrdila bezproblémové provedení tohoto složitého úkolu, zdůraznila odborné znalosti svých inženýrských a operačních týmů, přičemž reflektovala na složitost spojenou s bezpečným pohybem tak těžkých komponentů.

V lednu 2023 EXG vytvořila společný podnik s názvem Megaload s italským specialistou na těžkou dopravu Fagioli, čímž posílila logistické schopnosti v průmyslových sektorech, včetně petrochemie a stavebnictví, prostřednictvím pokročilých zvedacích řešení.

Logistika odemčeno: Tipy, životní hacky a zajímavosti pro těžkou dopravu

Ve světě logistiky, zejména v těžké dopravě, existuje nekonečno lekcí, které se můžete naučit, tipů k využití a zajímavých faktů k objevování. Ať už jste profesionál v oboru nebo jen zvědaví, zde jsou některé cenné poznatky a životní hacky, které mohou zlepšit vaše porozumění této rozsáhlé oblasti.

1. Pochopení modulárních transportérů:
Samohybná modulární transportéry (SPMT) jsou klíčové při přepravě těžkých nákladů. Tato vozidla mohou manévrovat v těsných prostorech a nerovném terénu, přičemž přivádějí obrovské předměty, jako jsou stroje a komponenty, na jejich místo určení. Při plánování přepravní logistiky zvažte specifikace SPMT, jako jsou počet náprav a hmotnostní kapacita, aby bylo zajištěno bezpečné převozu.

2. Důležitost přesného zatížení:
Zatížení je zásadní pro stabilitu během přepravy. Zahrnuje úpravu rozložení hmotnosti k udržení těžiště. V těžké dopravě může chybné výpočty balastu vést k nehodám nebo zpožděním. Vždy před zahájením vaší jízdy proveďte důkladné posouzení hmotnosti, abyste zajistili bezpečnost a stabilitu.

3. Výhody metody Roll-On Roll-Off (RoRo):
Metoda roll-on roll-off je velmi efektivní pro přepravu velkých modulů. Umožňuje efektivní nakládání a vykládání, což minimalizuje riziko poškození. Pokud se podílíte na přepravě velkých komponentů, zvažte RoRo pro jeho jednoduchost a spolehlivost.

4. Inženýrská a operační excelence:
Úspěšné přepravní operace silně závisí na odbornosti inženýrských a operačních týmů. Zvažte investice do školení pro vaše zaměstnance, abyste posílili jejich dovednosti v oblasti řízení logistiky, manipulace se zařízením a bezpečnostních protokolů. Nepřetržité vzdělávání může vést k lepší efektivitě a bezpečnosti operací.

5. Spolupracujte pro úspěch:
Vytváření společných podniků, jako je partnerství mezi EXG a Fagioli, může výrazně zvýšit vaše schopnosti. Sdružováním zdrojů a odbornosti mohou společnosti řešit větší projekty a lépe čelit logistickým výzvám. Networking v průmyslu může otevřít dveře novým spoluprácím.

6. Věděli jste, že? Oceánské lodě:
Plavidla navržená pro těžkou dopravu mohou přepravovat náklady o hmotnosti stovek tun. Některé z největších lodí mohou najednou zvládnout více těžkých nákladů, což činí námořní dopravu životaschopnou možností pro velké průmyslové projekty.

7. Role technologie v logistice:
Incorporace technologie může zjednodušit logistické operace. Používejte sledovací systémy k monitorování polohy a stavu přepravních vozidel v reálném čase. To zlepší komunikaci mezi členy týmu a zajistí včasné dodání zboží.

8. Bezpečnost především:
Vždy dávejte přednost bezpečnostním opatřením při přepravě těžkých nákladů. Rizika spojená s pohybem velkých předmětů lze zmírnit vhodným použitím vybavení, důkladným školením a dodržováním bezpečnostních pokynů. Vypracujte kontrolní seznam pro přezkoumání před každou přepravní operací, abyste udrželi standardy bezpečnosti.

Pro více zdrojů a informací o logistice a dopravě prozkoumejte Express Global Logistics. Jejich pokroky v těžké dopravě mohou inspirovat vaše logistické operace a zvýšit vaše schopnosti!

Integrace těchto tipů a poznatků může vést ke zlepšení praktik v logistice a těžké dopravě. Ať už spravujete projekt nebo jednoduše zkoumáte toto pole, svět těžké logistiky nabízí nekonečné příležitosti k optimalizaci a růstu.

Web Story

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *