Efficient Transport of Heavy Modules for Saudi Arabian Energy Project

Kiemelkedő logisztikai teljesítményként az indiai Express Global Logistics (EXG) vállalat nagy súlyú modulok, egyenként akár 250 tonnásak szállítását és rakodását végezte el, amelyek egy zöld hidrogén projekt számára készültek Szaúd-Arábiában.

A vállalkozás 14 óriási modult érintett, amelyek hossza 50 méter, szélessége 12 méter, magassága pedig 18 méter volt, összesen körülbelül 1,500 rakománytonna. Ennek megkönnyítése érdekében az EXG fejlett Scheuerle önjáró moduláris szállítójárműveket (SPMT) használt a Megaload flottájukból, amely 48 tengelyvonallal, két energiacsomag egységgel és kifejezetten tervezett távolságtartókkal volt felszerelve.

A nyolc modul esetében roll-on roll-off (RoRo) módszert alkalmaztak, amely lehetővé tette a sima rakodást a hajóra rámpalapok és ülőke segítségével. Gondos intézkedéseket tettek a stabilitás biztosítása érdekében a szállítás során, beleértve a hajó pontos ballaszttal történő súlyozását. A fennmaradó hat modult SPMT-vel szállították a mólóra, ahol ügyesen felemelték őket láncjárós darukkal.

A művelet egyedi kihívásokkal járt, amelyeket stratégiai berendezés tervezéssel és megvalósítással sikerült megoldani. Az EXG, elismerve ennek a bonyolult feladatnak a zökkenőmentes végrehajtását, hangsúlyozta mérnöki és operatív csapataik szakértelmét, reflektálva a ilyen nehéz alkatrészek biztonságos mozgatásával járó összetettségre.

2023 januárjában az EXG közös vállalkozást alapított Megaload néven az olasz nehéz szállítmányozási szakértő Fagiolival, ezzel növelve logisztikai kapacitásait az ipari szektoraiban, beleértve a petrolkémiai és építőipari megoldásokat, fejlett emelési megoldások révén.

Logisztika Felfedezve: Tippek, Élet Hackek és Érdekes Tények a Nehéz Szállítmányozásról

A logisztikai világban, különösen a nehéz szállítmányozás terén, számtalan tanulságot lehet levonni, ötleteket felhasználni és érdekes tényeket felfedezni. Akár profi, akár csak kíváncsi vagy, itt van néhány értékes információ és élet hack, amely javíthatja a nehéz szállítmányozás megértését.

1. A moduláris szállítók megértése:
Az önjáró moduláris szállítók (SPMT) alapvető szerepet játszanak a nehéz terhek szállításában. Ezek a járművek képesek szűk helyeken és egyenetlen terepen navigálni, hatalmas tárgyakat, például gépeket és alkatrészeket a célra juttatni. A szállítási logisztika tervezésekor érdemes figyelembe venni az SPMT specifikációit, például a tengelyek számát és a súlykapacitást, hogy biztonságos legyen a szállítás.

2. A pontos ballasztálás fontossága:
A ballasztálás elengedhetetlen a stabilitás érdekében szállítás közben. Ez a súlyelosztás beállítását jelenti a súlypont megtartása érdekében. A nehéz szállítmányozásban a ballaszt téves kiszámítása balesetekhez vagy működési késedelmekhez vezethet. Mindig végezz alapos súlyértékelést az utazás megkezdése előtt a biztonság és stabilitás érdekében.

3. Roll-On Roll-Off (RoRo) előnyök:
A roll-on roll-off módszer rendkívül hatékony a nagy modulok szállításában. Lehetővé teszi a hatékony rakodást és kirakodást, minimalizálva a sérülés kockázatát. Ha nagy alkatrészek szállításával foglalkozol, érdemes mérlegelni a RoRo-t a egyszerűsége és megbízhatósága miatt.

4. Mérnöki és operatív kiválóság:
A sikeres szállítási műveletek erősen támaszkodnak a mérnöki és operatív csapatok szakértelmére. Fontold meg, hogy képzésekbe fektetsz be a személyzeted számára, hogy fejleszd a logisztikai menedzsment, berendezéskezelés és biztonsági protokollok terén szerzett készségeiket. A folyamatos tanulás javíthatja a hatékonyságot és a biztonságot a műveletekben.

5. Együttműködés a sikerért:
Közös vállalkozások létrehozása, mint például az EXG és Fagioli közötti partnerség, jelentősen növelheti a képességeidet. Az erőforrások és tudás összegyűjtésével a cégek nagyobb projekteket valósíthatnak meg és hatékonyabban kezelhetik a logisztikai kihívásokat. A hálózatos kapcsolatok kiépítése az iparágban új együttműködések kapuit nyithatja meg.

6. Tudtad? Tengerjáró hajók:
A nehéz szállítmányozásra tervezett hajók képesek több száz tonnás rakományokat szállítani. Néhány legnagyobb hajó egyszerre több nehéz terhet is szállíthat, lehetővé téve a tengeri szállítást nagy ipari projektek számára.

7. A technológia szerepe a logisztikában:
A technológia integrálása javíthatja a logisztikai műveleteket. Használj nyomkövető rendszereket a szállítási járművek valós idejű helyzetének és állapotának figyelésére. Ez javítja a kommunikációt a csapattagok között és biztosítja az áruk időben történő kiszállítását.

8. Biztonság mindig az első:
Mindig prioritásként kezeld a biztonsági intézkedéseket nehéz terhek szállítása során. A nagy tárgyak mozgatásával járó kockázatok megfelelő berendezések használatával, alapos képzéssel és a biztonsági irányelvek betartásával mérsékelhetők. Fejlessz ki egy ellenőrzőlistát, amelyet minden szállítási művelet előtt átnézel a biztonsági előírások fenntartása érdekében.

További forrásokért és információkért a logisztikáról és a szállítmányozásról látogass el az Express Global Logistics oldalára. Az ő fejlődésük a nehéz szállítmányozás terén inspirálhat a logisztikai műveleteidben és növelheti a képességeidet!

Ezeknek a tippeknek és információknak a beépítése javíthatja a logisztikai és nehéz szállítmányozási gyakorlatokat. Akár egy projektet irányítasz, akár csak felfedezed a területet, a nehéz logisztika világa végtelen lehetőségeket rejt a optimalizálásra és növekedésre.

Web Story

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük